Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέο έτος 2021: Ποιες χώρες γιόρτασαν ήδη την Πρωτοχρονιά
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο έτος 2021: Ποιες χώρες γιόρτασαν ήδη την Πρωτοχρονιά

Νέο έτος 2021: Στην Αυστραλία το υποδέχθηκαν με εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων

Η μία μετά την άλλη οι χώρες ανά την υφήλιο, όπως η Νέα Ζηλανδία, άρχισαν να υποδέχονται το νέο έτος με εορταστικές εκδηλώσεις, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού. Πρώτες αντίκρισαν την αυγή του 2021 οι νησιωτικές χώρες Σαμόα και Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό με σόου πυροτεχνημάτων στην πρωτεύουσα Απια, στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Τη σκυτάλη παρέλαβε η Νέα Ζηλανδία, με τα βεγγαλικά να κάνουν τη νύχτα μέρα στην πρωτεύουσα Όκλαντ. Οι Αρχές επέτρεψαν σε πλήθη κατοίκων να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η Νέα Ζηλανδία είναι μια από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη που επιτρέπουν τις συναθροίσεις μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Είναι ένα σημαντικό ορόσημο. Οι Νεοζηλανδοί κατάφεραν γι’ άλλη μια φορά να νικήσουν με τη συλλογική τους προσπάθεια την απειλή. Τα συστήματα που αναπτύξαμε και ενισχύσαμε μετά το πρώτο κύμα της νόσου Covid-19 απέδωσαν πολύ αποτελεσματικά στην απομόνωση και εξάλειψη του κορονοϊού στη χώρα μας», είχε δηλώσει τότε ο υπουργός Υγείας, Κρις Χίπκινς.

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι εικόνες από την Αυστραλία, όπου η πανδημία έχει αναγκάσει τις Αρχές να επιβάλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς. Αστυνομικοί περιπολούσαν στο λιμάνι του Σίδνεϊ, κοντά στην εμβληματική όπερα, καθώς απαγορεύτηκε η συγκέντρωση πλήθους για το φαντασμαγορικό σόου των πυροτεχνημάτων, που έγινε στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις