Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποστρατικοποίηση νησιών – Τουρκία: Επανέρχεται ο Ακάρ, συνεχίζονται οι προκλήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Αποστρατικοποίηση νησιών – Τουρκία: Επανέρχεται ο Ακάρ, συνεχίζονται οι προκλήσεις

Αποστρατικοποίηση νησιών - Τουρκία: Νέο εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και "βλακώδη επιχειρήματα" της χώρας μας.

Επιμένει στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών η Τουρκία, με τον Χουλουσί Ακάρ να προκαλεί για ακόμα μία φορά. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε να φύγει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά. Από την ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, συνάντηση η οποία ήταν επικεντρωμένη στον απολογισμό των δραστηριοτήτων για το 2020 κι αφού πρώτα έκανε εκτενή αναφορά στην πρόοδο της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, στον καθοριστικό ρόλο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και στη διεθνή παρουσία της Τουρκίας στα μέτωπα της Συρίας, του Ιράκ, της Σομαλίας, της Λιβύης και του Ναγκόρνο- Καραμπάχ στον Νότιο Καύκασο, στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά εις βάρος της Ελλάδας. Ως “όπλο” χρησιμοποίησε ο κ. Ακάρ, για πολλοστή φορά, την απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών και ότι προκαλεί ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες τα επισκέπτονται, “κίνηση που χειροτερεύει περαιτέρω την κατάσταση”! Πάντα στο ίδιο μήκος κύματος ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η Αθήνα φοβάται το διάλογο με την Αγκυρα γιατί γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δίκιο, για να καταλήξει την τοποθέτησή του λέγοντας ότι “τα αιτήματα της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι εγωιστικά και βλακώδη! Αναφορικά με τη Λιβύη, επεσήμανε ότι η Τουρκία θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την εκεί παρουσία της, υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση Σάρατζ στην Τρίπολη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις