Βασιλόπιτα συνταγή: Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να τη φτιάξετε

PLUS

Βασιλόπιτα συνταγή: Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να τη φτιάξετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Βασιλόπιτα συνταγή: Αν είσαι από αυτούς που δεν προτιμούν τις έτοιμες βασιλόπιτες, σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή.

30.12.2020 | 16:23

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και μπορεί τις φετινές γιορτές να τις περνάμε διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει, ωστόσο κάποια πράγματα πρέπει να παραμένουν σταθερά. Ένα εξ αυτών είναι να υπάρχει Βασιλόπιτα στο τραπέζι. Αν είσαι από αυτούς που δεν προτιμούν τις έτοιμες, σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή.

Τα υλικά μας

  • 450 γρ. φαρίνα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλί
  • 1/2 κούπα γάλα φρέσκο
  • 50 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι

Η εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε τον χυμό πορτοκάλι και έπειτα το γάλα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα καρύδια και μετά τα αμύγδαλα, ενώ ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ξύσμα την βανίλια και το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε λίγο ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Τοποθετούμε το φλουρί και ψήνουμε τη βασιλόπιτά μας στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσει διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Exit mobile version