Σκύλος Ερντογάν: Viral στην Τουρκία το… Στραγάλι

ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος Ερντογάν: Viral στην Τουρκία το… Στραγάλι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σκύλος Ερντογάν: Οι τουρκικές εφημερίδες στάζουν μέλι για τον "σουλτάνο", υπενθυμίζοντας παράλληλα την συγκινητική ιστορία που συνοδεύει τον σκύλο

30.12.2020 | 14:23

Viral έχει γίνει στην Τουρκία ο Λεμπλεμπί (το στραγάλι), ο σκύλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ώρα που η οικονομία της τουρκικής χώρας καταρρακώνεται και ο λαός είναι στα όρια της φτώχειας, το ζεύγος Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να συγκινήσει τους πολίτες, δημιουργώντας θετικές εντυπώσεις. Ο Τούρκος πρόεδρος, φαίνεται να στέκεται μάλλον αμήχανα δίπλα στον σκύλο, την ώρα που τον φωτογραφίζουν για λόγους βελτίωσης της δημόσιας εικόνας του σε μία μάλλον δύσκολη συγκυρία στα μέτωπα της οικονομίας και της αντιμετώπισης της πανδημίας. Οι φωτογραφίες του ζεύγους Ερντογάν με τον Λεμπλεμπί αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό της πρώτης κυρίας της Τουρκίας στο Twitter. Το κείμενο που τις συνόδευε ανέφερε: «Σήμερα το πρωί ξεπροβοδίσαμε τον Πρόεδρο μαζί με τον Λεμπλεμπί»…

Δείτε ακόμη
Η γοητευτική Ντεφνέ, που τρέλανε τον “σκληρό” Ερντογάν

Οι τουρκικές εφημερίδες στάζουν μέλι για τον “σουλτάνο”, υπενθυμίζοντας παράλληλα την συγκινητική ιστορία που συνοδεύει τον σκύλο με το περίεργο όνομα, τον οποίο υιοθέτησε η Εμινέ κατά την επίσκεψή της σε καταφύγιο ζώων στην Κωνσταντινούπολη, την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, στις 4 του περασμένου Οκτώβρη. Η ιστορία λέει πως το τετράποδο έχει κινητικά προβλήματα και έχει υποβληθεί σε τέσσερα χειρουργεία μετά τον τραυματισμό του από αυτοκίνητο. Η Εμινέ και οι επικοινωνιολόγοι του προεδρικού ζεύγους επέλεξαν αυτή τη χαλαρή στιγμή με σκοπό να προβάλλουν ένα διαφορετικό, πιο ανθρώπινο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν. Την Τρίτη αρκετά τουρκικά ΜΜΕ έκαναν πρωτοσέλιδο τον Λεμπλεμπί, καθώς το ζεύγος Ερντογάν φωτογραφήθηκε μαζί του έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Τρέχουν να χτίσουν προφίλ!

Το τελευταίο διάστημα η πρώτη κυρία της Τουρκίας εμφανίζεται αρκετά δραστήρια στα κοινωνικά δίκτυα σε μία προσπάθεια του προεδρικού ζεύγους να εκπέμψει μία θετική εικόνα. Αντίστοιχα, κινούμενος στο ίδιο πνεύμα προσέγγισης των λαϊκών μαζών, ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν πήγε πρόσφατα σε έναν φούρνο κοντά στην οικία του στην Κωνσταντινούπολη για να αγοράσει κουλούρια.

Οι σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως και να έχει, το… Στραγάλι έχει πλέον τη δική του δεσπόζουσα θέση στον τουρκικό Τύπο.

Εμινέ Ερντογάν: Μούφα οι πανάκριβες τσάντες;

Η έκκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα, ως αντίδραση στην κρίση στις γαλλο-τουρκικές σχέσεις, έφερε στη δημόσια συζήτηση στη γειτονική χώρα τις …τσάντες της πρώτης κυρίας. Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε βολές κατά της Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του Τούρκου προέδρου, καθώς φημολογείται ευρέως στη χώρα η αδυναμία της στις πανάκριβες γαλλικές τσάντες Hermes. «H κυρία Εμινέ έχει μία τσάντα. Ας την κάψει και αυτή στον κήπο του παλατιού» ήταν το σκωπτικό σχόλιο του κ. Κιλιτσντάρογλου. Το σχόλιο προκάλεσε την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απάντησε με το γνωστό ύφος του.

«Αν έχεις έστω και ψήγμα ψυχής, να μιλάς για εμένα, όχι για τη σύζυγό μου. Αν ψάχνεις για τσάντες να κάψεις, εσείς έχετε πολλές». Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, έσπευσε να υποστηρίξει ότι οι τσάντες Hermes της πρώτης κυρίας είναι «μαϊμού». «Η σύζυγος του προέδρου Ερντογάν δεν ξοδεύει ποτέ πολλά χρήματα για τσάντες. Προσέχει να μην χρησιμοποιεί γνήσιες μάρκες. Δηλαδή δεν αγοράζει ακριβές τσάντες, όπως ισχυρίζονται. Προτιμάει κυρίως τα εγχώρια προϊόντα. Αντί τα γνήσια αγοράζει τις απομιμήσεις» αναφέρει σε παραπολιτικό της σχόλιο η Hurriyet.

Χλιδάτη ζωή για λίγους

Αλλά τα ασυμμάζευτα δεν… μαζεύονται. Η Εμινέ, είναι γνωστό πως έχει μανία με τα ψώνια, ενώ λατρεύει να σπαταλά τον πλούτο του Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή των πιο πλούσιων πολιτικών -σύμφωνα με τη λίστα Forbes- ξεπερνά τα 51 εκατ. ευρώ. Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε πρόεδρος, η περιουσία και τα ακίνητα του εκτοξεύτηκαν. Πλέον, έχει τρία παλάτια στην κατοχή του και η 60χρονη Eμινέ Ερντογάν φαίνεται να υιοθέτησε με ιδιαίτερη ευκολία ένα ιδιαίτερα δαπανηρό τρόπο ζωής γεμάτο από χλιδή.

Τον Οκτώβριο του 2015 όταν η σύζυγος του Εμινέ Ερντογάν, έκανε shopping στην πολυσύχναστη και κεντρικότατη Louise Avenue, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καθώς αποκλείστηκε όλη η συνοικία και έγινε πριβέ για να ψωνίσει η κυρία Ερντογάν με την ησυχία της.

“Δεκάδες μαύρα minibus μπλόκαραν την κυκλοφορία μεταξύ της πλατείας Stéphanie και ενός ημικυκλίου της Louise.Επικράτησε κυκλοφοριακό χάος. Απαγορεύθηκε ως και η είσοδος σε άλλους πελάτες για να ψωνίσει απρόσκοπτα” σχολίαζε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου RTBF τότε… Κι αυτό, είναι ένα μόνο από τα πολλά μικρά σκάνδαλα. Ποιος θα μιλήσει όμως;

Οι κριτικές για τη ζωή του προεδρικού ζεύγους είναι σπάνιες, καθώς όποιος μιλήσει αρνητικά για τον πρόεδρο της Τουρκία, κινδυνεύει με φυλάκιση.

Exit mobile version