Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο Οξφόρδης AstraZeneca: Πράσινο φως από το βρετανικό υπουργείο Υγείας
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Οξφόρδης AstraZeneca: Πράσινο φως από το βρετανικό υπουργείο Υγείας

Εμβόλιο Οξφόρδης AstraZeneca: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη προχωρήσει στην εξασφάλιση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca

Εμβόλιο Οξφόρδης AstraZeneca: “Ναι” από την υπηρεσία MHRA στο εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca στη Βρετανία. Το AZD1222 γίνεται το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εγκρίνεται για χρήση στη Βρετανία. Τα αποτελέσματα από τις περισσότερες κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικό έως και κατά 90% στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενώ ανεξάρτητη ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη επιθεώρηση The Lancet μετά την εξέταση των στοιχείων της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης και της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Με την έγκριση του εμβολίου αυτού θα επεκταθεί μαζικά το πρόγραμμα του εμβολιασμού στον πληθυσμό, που αποσκοπεί στην επιστροφή στην κανονικότητα. Η Βρετανία έχει παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις από την AstraZeneca, που αρκούν για τον εμβολιασμό 50 εκατ. ανθρώπων. Σε αντίθεση με το εμβόλιο της Pfizer, που εγκρίθηκε πρώτο στη Βρετανία, το εμβόλιο της Οξφόρδης δεν απαιτεί συνθήκες βαθιάς κατάψυξης για την αποθήκευσή του. Όπως και τα περισσότερα άλλα εμβόλια θα αποστέλλεται στα κέντρα εμβολιασμού με φορτηγά ψυγεία και θα διατηρείται σε ειδικά ψυγεία σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου μακριά από το φως. Είναι επίσης φθηνότερο μέχρι στιγμής από όλα τα άλλα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και στοιχίζει κοντά στις 3 λίρες στη Βρετανία.

person holding white and black labeled bottle
Δείτε ακόμη
Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες – Η μετάλλαξη του κορονοϊού δεν είναι πιο επικίνδυνη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις