Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Κυθήρων εμβόλιο: Αδιανόητες δηλώσεις για… εκτρώσεις μέσα στην εκκλησία
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Κυθήρων εμβόλιο: Αδιανόητες δηλώσεις για… εκτρώσεις μέσα στην εκκλησία

Μητροπολίτης Κυθήρων εμβόλιο: Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, απέρριψε το εμβόλιο και διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις από άμβωνος.

Απορία προκαλούν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Την ώρα που ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος εμβολιαζόταν στον Ευαγγελισμό εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κυθήρων, μετά τον εσπερινό, διέσπειρε fake news για το εμβόλιο λέγοντας συγκεκριμένα: «Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”.

Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο».

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ
Μητροπολίτης Κυθήρων: Είχε συλληφθεί, τέλεσε κανονικά λειτουργία

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων έχει εκφράσει δημόσια τις απόψεις του ξανά, υποστηρίζοντας δε πως η εκκλησία “είναι υπό διωγμό”. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 λίγες ημέρες πριν, δήλωνε εξοργισμένος πως “φοβάμαι ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Μήπως τα μεγαλοποιούμε με τον ιό; Και πριν τον κοροναϊό δεν είχαμε τη γρίπη; Στον έξω χώρο μπορεί ο καθένας να προσβληθεί. Στις ΗΠΑ, στη Γαλλία δεν είναι μεγαλύτερο το κακό; (…) Είναι αντικανονικό. Δεν μπορεί να λειτουργεί μόνος του ο ιερέας με τον ψάλτη. Θα μου το απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα να λειτουργήσω;» ανέφερε.

«Η ορθόδοξη πίστη απειλείται από τους ανθρώπους που δεν τη σέβονται. Πρώτη φορά έκλεισαν οι εκκλησίες με στυγνό τρόπο επί αυτής της κυβέρνησης (…) Η χάρις του Θεού προστατεύει από τον κοροναϊό» είπε. Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Κυθήρων είχε συλληφθεί κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, καθώς τέλεσε κανονικά τη λειτουργία των Χαιρετισμών.

Δείτε τις δηλώσεις από το 05.45:

Έξαλλος ιερέας στην Καλαμάτα: Όσοι δεν φοράτε μάσκα, θα βγείτε έξω

Στον αντίποδα των αδιανόητων δηλώσεων, παπάς διέκοψε την λειτουργία και με αυστηρό ύφος κάλεσε όσους βρίσκονταν στον ιερό ναό να τηρήσουν τα μέτρα. «Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα, θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία» είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας. Όταν κάποιος από τους πιστούς αντέδρασε ο ιερέας του είπε ότι οι ιερείς και οι ψάλτες δεν φορούν μάσκα για να μπορούν να ψάλλουν. «Διαβάστε το νόμο. Περάστε έξω χωρίς μάσκα. Αυτό που σας λέω. Το λόγο του Θεού τον ξέρω καλύτερα από εσάς» είπε.

Ο ιερέας μάλιστα τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα κληθεί η Αστυνομία.

«Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας όχι εδώ μέσα. Εδώ θα είστε υπάκουοι. Εδώ μέσα κάνω εγώ κουμάντο. Αλλιώς καλέστε την Αστυνομία να πάρει τον κύριο» είπε.

Εκκλησίες: Ανοιχτές και την Πρωτοχρονιά

Συμφώνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Παράλληλα, τα Θεοφάνια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους, ενώ επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών.

Σε ό,τι αφορά δε στα ρεβεγιόν, ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 1/1/2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από δύο οικογένειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις