Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιμενικός – δωροληψία: Χειροπέδες σε υπαξιωματικό για “φακελάκι”
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικός – δωροληψία: Χειροπέδες σε υπαξιωματικό για “φακελάκι”

Λιμενικός - δωροληψία: Στη σύλληψη 41χρονου υπαξιωματικού, για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και εκβίαση, προχώρησαν στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούσε έως τώρα σε τοπικό λιμεναρχείο της Αττικής, συνελήφθη από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Σώματος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, εκβιασμό και χρηματισμό.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι «αδιάφθοροι» του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσία αντίστοιχη των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, προχώρησαν στη σύλληψη 41χρονου υπαξιωματικού του Λιμενικού,  μετά από καταγγελία ιδιώτη αλιέα για έκνομες ενέργειες σε βάρος του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 41χρονος που υπηρετεί σε τοπικό λιμεναρχείο του Νομού Αττικής, είχε τεθεί σε διακριτική επιτήρηση από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού.

Φέρεται δε να απαίτησε το ποσό των 1000 ευρώ από τον ιδιώτη αλιέα, προκειμένου να μη βεβαιώσει παραβάσεις εις βάρος του. Έτσι όταν κλείστηκε το ραντεβού του υπαξιωματικού με τον αλιέα, οι «αδιάφθοροι», που είχαν παραδώσει στον ιδιώτη προσημειωμένα χαρτονομίσματα, πήραν θέσεις και όταν διαπίστωσαν ότι πήρε τον φάκελο με τα 1000 ευρώ, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Σε διαθεσιμότητα

Αμέσως μετά τη σύλληψη οι λιμενικοί, σε σωματικό έλεγχο που ακολούθησε, εντόπισαν  και κατάσχεσαν πάνω του το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, εντός φακέλου. Ο συλληφθείς υπαξιωματικός του Λιμενικού, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στο Ναυτοδικείο Πειραιά για παράβαση των άρθρων 235, 259 και 385 του Ποινικού Κώδικα. Δηλαδή για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και εκβίαση. Με απόφαση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ ο 41χρονος τέθηκε σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα.

Λιμενικό Σώμα
Δείτε ακόμη
Διέρρηξαν διαμέρισμα αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Καισαριανή
Νέα έκρηξη ΑΤΜ στο Κρυονέρι – Μια σειρά ανατινάξεων στο “μικροσκόπιο” της ΕΛΑΣ
Προσοχή: Ήρθε και στην Ελλάδα η “μόδα” με τους καταλύτες
14 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό διεθνών μεταφορών
Αλβανικό καρτέλ έκανε νυχτερινή “απόβαση” στην Κέρκυρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις