Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμός αξιωματούχων Μόσιαλος: Οι επικρίσεις του καθηγητή
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός αξιωματούχων Μόσιαλος: Οι επικρίσεις του καθηγητή

Εμβολιασμός αξιωματούχων Μόσιαλος: «Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί μας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» ξεκαθάρισε ο καθηγητής

Με επικριτική διάθεση σχολίασε ο Ηλίας Μόσιαλος τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των κυβερνητικών αξιωματούχων εκτός σειρά. Ο καθηγητής του LS με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «ατυχέστατες δικαιολογίες», ενώ τόνισε πως αρκούσαν οι εμβολιασμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, των πολιτικών αρχηγών και κορυφαίων εκπροσώπων της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας για για να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή.

«Χαίρομαι που πλέον και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης επισημαίνουν το αυτονόητο. Αυτό που τόνισα τη Δευτέρα. Ότι αρκούσαν οι εμβολιασμοί της ΠτΔ, του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και φυσικά κορυφαίων εκπροσώπων της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Ήταν αρκετοί για να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Ακούστηκαν διάφορες δικαιολογίες που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν. Ότι πολλοί επίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι λόγω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων. Θεωρώ τις δικαιολογίες ατυχέστατες. Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους», αναφέρει αρχικά ο κ. Μόσιαλος.

Εμβόλιο εμβολιασμός Σωτηρία κορονοϊός

«Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς»

«Και αναμφίβολα όταν η κυρία Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί της Δανίας, της Νορβηγίας και πολλών άλλων χωρών μπορούν να περιμένουν, τότε μπορούν να περιμένουν και αρκετοί στη χώρα μας που μάλλον θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατοι. Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί μας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό όμως που έχει σημασία τώρα είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς. Η χώρα μας έχει και θα έχει πρόσβαση σε σημαντικές ποσότητες εμβολίων. Ας δούμε τι γίνεται στις γειτονικές μας χώρες που δεν συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αλβανία, η Σερβία, η Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες δεν έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε εμβόλια και θα αργήσουν να έχουν.

Ας μείνουμε επομένως στη μεγάλη εικόνα. Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή για λίγους ακόμη μήνες, να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Τώρα πλέον έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις