Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανατινάξεις ΑΤΜ: Μια σειρά εκρήξεων στο “μικροσκόπιο” της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατινάξεις ΑΤΜ: Μια σειρά εκρήξεων στο “μικροσκόπιο” της ΕΛΑΣ

Ανατινάξεις ΑΤΜ: Το χτύπημα αυτό έγινε στις Ερυθρές, στις 10 Δεκεμβρίου, στις 04:30τα ξημερώματα, όταν οι περίοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους.

Σε νέα έκρηξη Α.Τ.Μ τράπεζας, στην περιοχή του Κρυονερίου, προχώρησαν τα ξημερώματα μέλη της συμμορίας που στοχοποιεί τον τελευταίο καιρό Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές, τις ανατινάζει και αρπάζει τις κασετίνες με τα χρήματα που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η έκρηξη σημειώθηκε ξημερώματα της Τρίτης σε Α.Τ.Μ τράπεζας, το οποίο ήταν τοποθετημένο έξω από κατάστημα, στο 23ο χιλιόμετρο της εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Από την έκρηξη, το Αυτόματο Μηχάνημα Αναλήψεων υπέστη μεγάλη καταστροφή και οι δράστες διέφυγαν αφού άρπαξαν τουλάχιστον μία κασετίνα με τα χρήματα. Πιθανότατα, εκτιμούν οι Αρχές πρόκειται για τα ίδια μέλη συμμορίας τα οποία τινάζουν τα ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών και όχι με διοχέτευση αερίου. Τους ίδιους «βομβιστές των Α.Τ.Μ» βλέπουν οι αστυνομικοί και πίσω από την προ ημερών ανατίναξη ΑΤΜ στα σύνορα της Δυτικής Αττικής με τη Βοιωτία.

Το χτύπημα αυτό έγινε στις Ερυθρές, στις 10 Δεκεμβρίου, στις 04:30τα ξημερώματα, όταν οι περίοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους. Οι δράστες στην αρχή ξήλωσαν τα ρολά της τράπεζας, στα οποία έδεσαν συρματόσχοινο και το τράβηξαν με αυτοκίνητο με την όπισθεν. Στη συνέχεια δεν ανατίναξαν το ΑΤΜ με τη γνωστή μέθοδο του αερίου, αλλά τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ανατινάζοντας μέρος του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης. Οι δράστες, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, πρέπει να ήταν τρεις, άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του Ιλίου, από δύο εκρήξεις που προκάλεσαν οι δράστες σε δύο Α.Τ.Μ, τα οποία ήταν τοποθετημένα στην είσοδο Σούπερ Μάρκετ. Από το πρώτοι Α.Τ.Μ οι δράστες άρπαξαν χρήματα, ενώ το ίδιο δεν έγινε και με το δεύτερο κατεστραμμένο ΑΤΜ. Όλα τα χτυπήματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, οι ερευνητές της οποίας πιστεύουν ότι οι ίδιοι δράστες έχουν προχωρήσει στις ανατινάξεις κάποιων εξ’ αυτών.

Ανατίναξη ΑΤΜ έκρηξη
Δείτε ακόμη
Σούπερ μάρκετ και click away: Το ωράριο λειτουργίας ως την Πρωτοχρονιά
Έρχεται το μοντέλο λειτουργίας click in shop -Πότε θα ξεκινήσει
Προσοχή: Ήρθε και στην Ελλάδα η “μόδα” με τους καταλύτες
Νέα στοιχεία στο θρίλερ με το πτώμα σε βαλίτσα στα Βίλια -«Χτενίζουν» την περιοχή οι Αρχές
Δηλώσεις σοκ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων για το εμβόλιο (video)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις