Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος – Παπανδρέου CDS: “Δικαίωση μετά από 10 χρόνια”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος – Παπανδρέου CDS: “Δικαίωση μετά από 10 χρόνια”

Καμμένος - Παπανδρέου CDS: Η αντίδραση του Αντρίκου Παπανδρέου στην καταδίκη του Αντρίκου Παπανδρέου για τα περίφημα

Καμμένος – Παπανδρέου CDS: Πενήντα χιλιάδες ευρώ, μαζί με τόκους που ξεπερνούν τις 39.000 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει ο Πάνος Καμμένος για τα όσα συκοφαντικά ισχυριζόταν σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου για τα περίφημα CDS. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε στη διάρκεια της κρίσης των μνημονίων ο τότε νεοδημοκράτης και μετέπειτα αρχηγός των ΑΝΕΛ, ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε εσωτερική πληροφόρηση από τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και κερδοσκόπησε με την χρεοκοπία της χώρας. Οι ισχυρισμοί αποδείχθηκαν αναληθείς και ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αντίδραση του αδελφού του πρώην Πρωθυπουργού για την καταδίκη του Πάνου Καμμένου ήταν λιτή αλλά χαρακτηριστική:

Αντρίκος Παπανδρέου ανάρτηση Αντρίκος Παπανδρέου ανάρτηση

Μεγάλη ηθική δικαίωση μια δεκαετία μετά

Σημειώνεται ότι το Εφετείο της Αθήνας επιδίκασε αποζημίωση 10.000 και 40.000 ευρώ στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, κρίνοντας ότι ήταν συκοφαντικοί, εξυβριστικοί και απειλητικοί οι επαναλαμβανόμενοι ισχυρισμοί που προέβαλε ο τότε βουλευτής, για τα ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους (τα γνωστά CDS).

Πόσα θα πληρώσει τελικά ο Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος θα πληρώσει μια μικρή περιουσία, καθώς εκτός από τα 10.000 ευρώ που επιδικάστηκαν ως αποζημίωση ηθικής βλάβης του Αντρίκου Παπανδρέου θα πρέπει να καταβληθούν και τόκοι από την την επίδοση της αγωγής το καλοκαίρι του 2011. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλει ο κ. Καμμένος στον κ. Παπανδρέου φτάνει στις 94.000 ευρώ. Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε ότι σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος επαναλάβει τους συκοφαντικούς του ισχυρισμούς θα πρέπει να καταβάλει 2.000 ευρώ κάθε φορά που θα προσβάλει εκ νέου την προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου. Αρχικά πάντως ο Αντρίκος Παπανδρέου διεκδικούσε συνολικά 1,3 εκατομμύριο ευρώ, τα οποία ποσά δεν υιοθέτησε το δικαστήριο.

Δείτε ακόμη
Άδωνις μετά την καταδίκη Καμμένου για τα CDS – “Τώρα ξέρουμε που οδηγεί η υποτίμηση του παραλόγου”
Καταδίκη Καμμένου στην υπόθεση του Αντρίκου Παπανδρέου για τα CDS

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις