Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεισμός Κροατία: 6,4 Ρίχτερ κοντά στο Ζάγκρεμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Κροατία: 6,4 Ρίχτερ κοντά στο Ζάγκρεμπ

Σεισμός Κροατία: Ζημιές από τον μεγάλο σεισμό στην Κροατία καταγράφηκαν στην κωμόπολη Πετρίνια, ενώ οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και σε άλλες πόλεις κοντά στο επίκεντρο.

Σεισμός Κροατία: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ). Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 44 χιλιόμετρα μακριά από την κροατική πρωτεύουσα, στην ίδια περιοχή όπου χθες Δευτέρα είχε σημειωθεί σεισμός 5,2 Ρίχτερ ακολουθούμενος από ασθενέστερες δονήσεις. Από τον χθεσινό σεισμό δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, ωστόσο κάποια κτήρια είχαν υποστεί ζημιές στις κωμοπόλεις Πετρίνια και Σιζάκ. Η τηλεόραση μετέδωσε ότι στην κωμόπολη Πετρίνια, ένα κτήριο κατέρρευσε πάνω σε αυτοκίνητο, ενώ πυροσβέστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα ερείπια από το όχημα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένας άντρας ήταν πιθανώς μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα του σεισμού. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TV N1, η τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή έχει διακοπεί. Το κτήριο του υπουργείου Υποδομών στο Ζάγκρεμπ έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αναφέρει η ίδια πηγή. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα αλλά και στις γειτονικές Σερβία, Σλοβενία και Βοσνία.

Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στην Ιταλία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι επικοινώνησαν με την πυροσβεστική, ιδιαίτερα από την Τεργέστη και άλλες περιοχές της Ιταλίας, γειτονικές με την Κροατία. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Krešimir Kuk ο σημερινός σεισμός ήταν τουλάχιστον τριάντα φορές πιο ισχυρός από τον σεισμό του Μαρτίου. Τον Μάρτιο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 27 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 5,3 βαθμών που σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις