Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις κορονοϊός: Ντου της ΕΛΑΣ σε σπίτι – Έπαιζαν χαρτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις κορονοϊός: Ντου της ΕΛΑΣ σε σπίτι – Έπαιζαν χαρτιά

Συλλήψεις κορονοϊός: Η Αστυνομία στο Ρέθυμνο, βρήκε τον τρόπο, συνέλαβε τον τσιλιαδόρο με τα κιάλια, μπήκε στο σπίτι, παρουσία δικαστικού λειτουργού και προχώρησε σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων

Συλλήψεις κορονοϊός: Ούτε με τα… κιάλια νυκτός, με τα οποία παρατηρούσαν κάθε «ύποπτη» κίνηση γύρω από το σπίτι όπου είχε στηθεί η «πράσινη τσόχα», κατά παράβαση κάθε μέτρου για τη μη διάδοση του κορωνοϊού, δεν στάθηκαν… τυχεροί, ο ιδιοκτήτης και οι συμμετέχοντες. Και δεν ήταν λίγοι, αλλά τριάντα άτομα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Αστυνομία στο Ρέθυμνο, βρήκε τον τρόπο, συνέλαβε τον τσιλιαδόρο με τα κιάλια, μπήκε στο σπίτι, παρουσία δικαστικού λειτουργού και προχώρησε σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων για την παράλειψη πρόληψης των ασθενειών, σε όλους του παρευρισκόμενους που ήταν 16 στον αριθμό! Συνελήφθησαν, λέει στην ανακοίνωσή της, η Αστυνομία, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, δεκατέσσερα άτομα και συγκεκριμένα 13 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη δεκαέξι άτομα (14 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ειδικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ως υπεύθυνος διαχειριστής της οικίας, είχε επιτρέψει σε δώδεκα 12 άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Το χρηματικό ποσό των 6.990 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων, επιπλέον 600 τραπουλόχαρτα, 30 πλήρεις τράπουλες, 474 μάρκες πονταρίσματος, ένα ζεύγος κιάλια νυχτερινής όρασης. Επιπλέον, συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος εντοπίστηκε εξωτερικά της οικίας και είχε ως ρόλο να ενημερώσει παίκτες και λοιπούς παρευρισκόμενους στην οικία για επικείμενο αστυνομικό έλεγχο (τσιλιαδόρος).Συνελήφθησαν ακόμη δεκαέξι άτομα ως παρευρισκόμενοι στην οικία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο της οικίας, 23 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 30 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Ήταν η δεύτερη επιχείρηση σε λίγες ημέρες στο Ρέθυμνο καθώς  είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, πέντε  άτομα (τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επιπλέον συνελήφθησαν, τότε, ακόμη επτά ημεδαποί (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες) για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, σε οικία,  διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της οικίας, είχε επιτρέψει σε τέσσερα  άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ημεδαπούς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ, 66 πλήρεις τράπουλες και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα ο ιδιοκτήτης της οικίας. Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη επτά ημεδαποί οι οποίοι παρευρίσκονταν στην οικία, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων, περί όπλων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις