Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράταση lockdown: Οι περιοχές που συνεχίζουν την καραντίνα
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ

Παράταση lockdown: Οι περιοχές που συνεχίζουν την καραντίνα

Παράταση lockdown: Τα επιπλέον μέτρα παρατείνονται έως τις 6 Ιανουαρίου - Άρση της σκληρής καραντίνας σε Σέρβια, Βελβεντό και δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας - Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Παράταση lockdown: Παράταση του σκληρού lockdown σε πέντε περιοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο, στην Ελευσίνα, στην Κοζάνη, στην Εορδαία και στον Δήμο Βοΐου παρατείνεται η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αίρονται τα πρόσθετα μέτρα στη Μάνδρα, η οποία παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση των μέτρων στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.
Όσον αφορά την τοπική ενότητα Θεσπιέων του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται.

Lockdown στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Ποιες περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Υπενθύμισε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

Χαρδαλιάς: Οι υγειονομικοί στο “Σωτηρία” θα εμβολιαστούν το πρωί -Τα περί παρατρεχάμενων εξυπηρετούν άλλους σκοπούς

Σε έντονο ύφος απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση για την αναβολή του εμβολιασμού πέντε υγειονομικών στο «Σωτηρία». Συγκεκριμένα, παρότι είχαν προγραμματισμένο ραντεβού, πέντε υγειονομικοί υπάλληλοι δεν εμβολιάστηκαν εξαιτίας λάθους στον προγραμματισμό. Σε ερώτηση που του έγινε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε λιτά: «Ηταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν 61 υγειονομικοί και εμβολιάστηκαν 56 λόγω ενός προβλήματος που προέκυψε από λάθος προγραμματισμό. Οι πέντε αυτοί υγειονομικοί θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο λέγεται περί παρατρεχάμενων εξυπηρετεί άλλους σκοπούς».

Θεμιστοκλέους: Πού οφείλεται η καθυστέρηση των εμβολιασμών

Νωρίτερα επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Το νοσοκομείο ”Σωτηρία” έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς. Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί, που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δεν βοηθούν κανέναν», δήλωσε.

Η ανακοίνωση του «Σωτηρία»

O διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Σωκράτης Μητσιάδης, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αναβολή του εμβολιασμού των υγειονομικών. Η ανακοίνωση: «Σήμερα στο ΓΝΝΘΑ ”Η ΣΩΤΗΡΙΑ” εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

rapifd test ΕΟΔΥ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις