Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά με τζετ σκι: Αλβανικό καρτέλ έκανε νυχτερινή “απόβαση” στην Κέρκυρα
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά με τζετ σκι: Αλβανικό καρτέλ έκανε νυχτερινή “απόβαση” στην Κέρκυρα

Ναρκωτικά με τζετ σκι: Η Αστυνομία ήδη μετά τη σύλληψη του Αλβανού συνεργάτη του καρτέλ έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα αφενός για να εντοπιστούν σε συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές οι «εισαγωγείς»

Ναρκωτικά με τζετ σκι: Αλβανικό καρτέλ ναρκωτικών έκανε νυχτερινή “απόβαση” με δύο τζετ σκι  σε ακτή της Βόρειοανατολικής Κέρκυρας μεταφέροντας από την Αλβανία, νάιλον σακούλες με 320 κιλά κάνναβης! Με επέμβαση οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κέρκυρα, κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω Αλβανό συνεργάτη της εγκληματικής οργάνωσης, την ώρα που είχε πάρει τις σακούλες με την τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών και τις μετέφερε μόνος σε αυτοκίνητο για να τις κρύψει εν συνεχεία  σε ένα σημείο με πυκνή βλάστηση και να διακινήσει τα ναρκωτικά και με άλλους συνεργούς τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Αστυνομία, πέρα από τις φωτογραφίες των κατασχεθέντων, έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο με ήχο, όπου ακούγεται ο παφλασμός των κυμάτων, που «σκάνε» κοντά στην  κάνναβη. Η Αστυνομία ήδη μετά τη σύλληψη του Αλβανού συνεργάτη του καρτέλ έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα αφενός για να εντοπιστούν σε συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές οι «εισαγωγείς» της ποσότητας, αφετέρου να εντοπιστεί και ν συλληφθούν τα μέλη του κυκλώματος που θα αναλάμβαναν τη μεταφορά και πώληση των 320 κιλών κάνναβης, στην ενδοχώρα.

Αρωγό σε αυτή την προσπάθεια θα αποτελέσουν τα δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν πάνω στον Αλβανό παραλήπτη των 320 κιλών. Όπως σημείωσαν αξιωματικοί της Κέρκυρας, που ασχολήθηκαν  με την υπόθεση, το καρτέλ ανέμενε να κερδίσει από όλη τη διακίνηση της κάνναβης πάνω από 3.000.000 ευρώ. Οι μεταφορείς από την Αλβανία με τα τζετ σκι, έφθασαν στην ακτή, πέταξαν τα δέματα με την κάνναβη και διέφυγαν και πάλι προς την Αλβανία σε χρόνο ελάχιστο.

Για την υπόθεση η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε  χώρα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη αλλοδαπός με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Είχε προηγηθεί, συμπληρώνει, πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό οργανωμένων κυκλωμάτων μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών στη βορειοανατολική ακτογραμμή του νησιού της Κέρκυρας.

Ναρκωτικά Κέρκυρα Ναρκωτικά Κέρκυρα

72 νάιλον σακούλες

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε, στην παραλιακή περιοχή της Δασιάς στην Κέρκυρα, αλλοδαπός, που είχε στην κατοχή του και μετέφερε με σκοπό να αποκρύψει σε πυκνή βλάστηση, 72 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους τριακοσίων είκοσι δύο κιλών και τετρακοσίων δύο γραμμαρίων περίπου, ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα. Όπως διαπιστώθηκε, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στον αλλοδαπό, λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του, με τη χρήση δύο ταχύπλοων σκαφών (τύπου jet ski ) που είχαν προσεγγίσει την παραλία όπου έγινε η επιχείρηση, και  τα οποία αναζητούνται.

Επιπλέον, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρεις νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 484 γραμμαρίων περίπου και  2 ζυγαριές ακριβείας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις