Μέγαρα Ρομά: Έφοδος των ΕΚΑΜ στον καταυλισμό – Πυροβολισμοί, τραυματίες

ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα Ρομά: Έφοδος των ΕΚΑΜ στον καταυλισμό – Πυροβολισμοί, τραυματίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μέγαρα Ρομά: Προηγήθηκαν σοβαρά επεισόδια με ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμούς

29.12.2020 | 15:30

Μέγαρα Ρομά: Έφοδος των ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Βλυχός στα Μέγαρα, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματίες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και αστυνομικοί των ΕΚΑΜ. Ωστόσο, πριν λίγο, όλες οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την περιοχή, καθώς δεν βρέθηκαν οι δράστες που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν πέντε άτομα ενώ, όπως όλα δείχνουν, αυτό που πυροδότησε την κατάσταση ήταν ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες βράδυ και στο οποίο είχαν εμπλακεί μέλη των δύο οικογενειών. Τα πνεύματα οξύνθηκαν από την πρώτη στιγμή και το πρωί η κατάσταση κατέληξε σε σύρραξη. Οι ένοπλοι δράστες, μετά τα επεισόδια, εισέβαλαν σε κατοικία με σκοπό να γλιτώσουν από τους αστυνομικούς, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές έσπευσαν στο σημείο για τη σύλληψη των δραστών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

ÁÑÉÍÇÓ)

«Είναι σύνηθες φαινόμενο»

«Πρόκειται για δύο συγγενικές οικογένειες, πρωτοξάδελφα. Τα μέλη της μιας πήραν τα όπλα και μπήκαν στο σπίτι της άλλης. Έχουμε τραυματίες από αυτή τη συμπλοκή», λέει στο newsit.gr o δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλη. Προσθέτει πως «Οι πυροβολισμοί στον οικισμό των Ρομά που βρίσκεται στον ιστό της πόλης είναι σύνηθες φαινόμενο. Πυροβολούν σε γλέντια χαρές, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Η αστυνομία μπορεί να μπει στον οικισμό μόνο αν κάνει ειδική επιχείρηση».

Exit mobile version