Ηλιούπολη νεκρός: Ποιος ήταν ο “Μαύρος” – Πρόσφατη δολοφονία στο μικροσκόπιο

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη νεκρός: Ποιος ήταν ο “Μαύρος” – Πρόσφατη δολοφονία στο μικροσκόπιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ηλιούπολη νεκρός: Ποιος είναι ο άνθρωπος που έπεσε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας, από δύο ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στην περιοχή της Ηλιούπολης.

29.12.2020 | 11:34

Ηλιούπολη νεκρός: Ένας 38χρονος, γνωστός στον κόσμο της νύχτας με το προσωνύμιο «ο μαύρος» και ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2015 για ηγετικό ρόλο σε μία από τις τρεις ομάδες εκβιαστών καταστηματαρχών, που είχαν εξαρθρωθεί από την Αστυνομία, είναι ο άνθρωπος που έπεσε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας, από δύο ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Φερόταν από τις αστυνομικές Αρχές, που χειρίστηκαν την υπόθεση με σχηματισμό ογκώδους δικογραφίας ως συναρχηγός με έναν Αλβανό υπήκοο της μίας εκ των τριών ομάδων, η οποία διέθετε πέντε ακόμη μέλη. Κατά τα στοιχεία που περιέχονταν στην ίδια δικογραφία, τα μέλη αυτής της ομάδας «πωλούσαν προστασία, σε 50 καταστηματάρχες, σε Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Γκάζι, Ψυρρή, Κεραμεικό. Οι συλλήψεις που είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2015 από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, είχαν φθάσει τις 22, ενώ οι κατηγορούμενοι, σε οποιοδήποτε βαθμό, τους εβδομήντα. Κατηγορήθηκαν ότι και οι τρεις ομάδες εκβίαζαν 150 καταστηματάρχες, σε όλες σχεδόν τις συνοικίες της Αττικής.

Στα ίδια κυκλώματα, κατηγορήθηκαν ότι μετείχαν και δύο αστυνομικοί. Η Ασφάλεια,  είχε προχωρήσει στις συλλήψεις και των αρχηγικών μελών των άλλων δύο εκβιαστικών συμμοριών. Υποστηρίχθηκε τότε από την Αστυνομία ότι οι αρχηγοί και των τριών ομάδων εκβιαστών, που απαιτούσαν από 300 έως 500 ευρώ το μήνα για «προστασία» και απομυζούσαν περίπου 100.000 ευρώ τον μήνα είχαν χωρίσει την Αττική σε «τρεις ζώνες» και μάλιστα πήγαιναν μέλη τους και μαζί(!) σε καταστηματάρχες, για να κάνουν γνωστό «ποιοι θα τους προστατεύουν». Η δολοφονία του 38χρονου, στην Ηλιούπολη, έρχεται μόλις 19 ημέρες, από την φονική ενέδρα που έστησαν άγνωστοι δράστες με καλάσνικοφ, στα Βριλήσια, κοντά στο σπίτι του. Και αυτό το θύμα είχε εμπλακεί με υποθέσεις ης νύχτας, στο παρελθόν.

Στενός συνεργάτης τραυματία από ανάλογη επίθεση

Ο 38χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, φέρεται ως στενός συνεργάτης  του ανθρώπου επίσης κατηγορούμενου στην δικογραφία του 2015- ο οποίος τραυματίσθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε ενέδρα αγνώστων, έξω από πολυκατάστημα στη Βάρη. Αντελήφθη γρήγορα την ενέδρα και τρέχοντας, ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, κατόρθωσε να διαφύγει τραυματισμένος, αλλά επέζησε.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι και αυτή η εκτέλεση εντάσσεται σε ένα ευρύ «ξεκαθάρισμα» ανθρώπων της νύχτας, που είτε σκοτώνουν για αντιπαλότητα είτε γιατί θεωρούν από δικά τους στοιχεία ότι κάποια από τα θύματα, εμπλέκονται κατά κάποιον τρόπο σε φονικές επιθέσεις κατά δικών τους συνεργατών.

Exit mobile version