Αθήνα

°C

Κυριακή

16

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δήμος Αθηναίων γκράφιτι: Παρέμβαση σε επιφάνειες 1.700 τ.μ στην Ερμού
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων γκράφιτι: Παρέμβαση σε επιφάνειες 1.700 τ.μ στην Ερμού

Δήμος Αθηναίων γκράφιτι: Μέσα σε περίπου μία εβδομάδα τα συνεργεία του δήμου καθάρισαν μεπιφάνειες συνολικού εμβαδού σχεδόν 1.700 τετραγωνικών μέτρων

Δήμος Αθηναίων γκράφιτι: Μία νέα μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι πραγματοποίησε η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων. Ειδικά συνεργεία προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε εξαφανιστούν τα γκράφιτι που σκέπαζαν δεκάδες επιφάνειες ιστορικών κτηρίων, τοίχων αλλά και ρολά καταστημάτων, ρυπαίνοντας πολλά σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου. Μέσα σε περίπου μία εβδομάδα τα συνεργεία του δήμου καθάρισαν επιφάνειες συνολικού εμβαδού σχεδόν 1.700 τετραγωνικών μέτρων, σε μια απόσταση 1,3 χιλιομέτρου, από το Σύνταγμα μέχρι την οδό Αγίων Ασωμάτων. Αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, κατάφεραν να καθαρίσουν 1061 τ.μ από μαρμάρινες κολώνες, 106 τ.μ από πέτρινες κολώνες, 214 τ.μ από μαρμάρινους τοίχους, 103 τ.μ από τζάμια, 216 τ.μ από ρολά και 16 τ.μ από καρτοτηλέφωνα.

Όλες οι επιφάνειες που καθαρίστηκαν, στη συνέχεια επικαλύφθηκαν με ειδικό υγρό που παρέχει προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό, ενώ για να καθαριστεί όλη αυτή η περιοχή και να υπάρξει ένα άρτιο κι ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν 300 λίτρα ειδικό διαλυτικό για μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες και 100 λίτρα υλικό για προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό. O καθαρισμός σε ρολά καταστημάτων έγινε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, ενώ οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα ώστε να μην εμποδίζεται η λειτουργία τους. «Το πλέον σημαντικό είναι ότι επιχειρήσεις αυτής της κλίμακας έγιναν καθημερινότητα για την πόλη. Δεν είναι πια μία διαδικασία που πραγματοποιείται όταν η κατάσταση γίνεται οριακή. Οι επιχειρήσεις αντί-γκράφιτι, είναι μέρος του σχεδίου καθαριότητας της Αθήνας, στο σύνολό της. Συντονισμένα και τακτικά» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

επιχείρηση αντιγκράφιτι στην Ερμού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις