Διακίνηση ναρκωτικών: 14 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό διεθνών μεταφορών

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: 14 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό διεθνών μεταφορών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση ναρκωτικών: Στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος διεθνών μεταφορών βρέθηκαν με τη συμβολή του τετράποδου, 13 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 14 κιλών και 45 γραμμαρίων

29.12.2020 | 11:42

Διακίνηση ναρκωτικών: To σαπούνι με το οποίο είχε καλύψει το καρτέλ τις συσκευασίες της κοκαΐνης, δεν «προβλημάτισε» ούτε μια στιγμή τον σκύλο ανιχνευτή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων ο οποίος κλήθηκε να ερευνήσει φορτηγό μετά επικαθήμενου, που είχε μπει στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, στη Λυκόβρυση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος διεθνών μεταφορών βρέθηκαν με τη συμβολή του τετράποδου, 13 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 14 κιλών και 45 γραμμαρίων και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης εντός του χώρου της καμπίνας του φορτηγού, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο μεγάλο χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 287.060 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Δίωξης προχώρησαν στη σύλληψη του Αλβανού οδηγού του φορτηγού, ο οποίος φέρεται ως μέλος οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε κοκαΐνη σε χώρες της Ευρώπης και βέβαια στην Ελλάδα.

Το καρτέλ που βρίσκεται πίσω από την μεταφορά των ναρκωτικών, εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι ο Αλβανός οδηγός, ως επαγγελματίας, κινούταν στις χώρες της Ευρώπης μεταφέροντας βάσει των παραστατικών άλλα προϊόντα καθόλα νόμιμα. Όμως, σχετικές πληροφορίες για τη δράση του έφθασαν στην Δίωξη και το φορτηγό το οποίο ήρθε ακτοπλοϊκώς από Ιταλία μέσω Πάτρας ελέγχθηκε στην περιοχή της Λυκόβρυσης όπου κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο χρηματικό ποσό οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο συλληφθείς οδηγός περνώντας από άλλες χώρες, πούλησε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης σε εκεί παραλήπτες-διακινητές γι αυτό και είχε εισπράξει τόσα πολλά χρήματα. Ο ίδιος χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σκληρός, δεν συνεργάζεται με τη Δίωξη και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι μετέχουν στην εγκληματική οργάνωση, στο εξωτερικό αλλά και στην Αττική.

Πώς δρούσε

«Ως προς τον τρόπο δράσης» αναφέρει η Αστυνομία, «ο προαναφερόμενος, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, ως οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, με δραστηριοποίηση στην οδική μεταφορά προϊόντων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, μετέφερε και εισήγαγε ποσότητες ναρκωτικών στη Χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους στην εσωτερική αγορά Όπως εξακριβώθηκε ο κατηγορούμενος, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, προερχόμενος από Ιταλία και μέσω του πορθμείου Ανκόνα Ιταλίας-Πάτρας, αφίχθη την 23-12-2020 στο λιμένα Πατρών και κατέληξε στην περιοχή της Λυκόβρυσης Αττικής». Στο σημείο εκείνο των ερευνών ανέλαβε ο σκύλος ανιχνευτής να βρει που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Εξηγεί η Δίωξη:

«Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σώματος Πατρών και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αποθηκευτικό χώρο του επικαθήμενου 13 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης εντός του χώρου της καμπίνας του φορτηγού βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 14 κιλών και 45 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 7 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 287.060 ευρώ, φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών (τράκτορας και επικαθήμενο), συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Exit mobile version