Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Γαλλία νέα: Ανοιχτό ένα τρίτο lockdown
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γαλλία νέα: Ανοιχτό ένα τρίτο lockdown

Κορονοϊός Γαλλία νέα: «Ποτέ δεν θα αποκλείσουμε τη δυνατότητα επιβολής μέτρων που είναι απαραίτητα για την προστασία του κοινού», τόνισε ο Βεράν

Κορονοϊός Γαλλία νέα: Η επέλαση του κορονοϊού στη Γαλλία συνεχίζεται με την χώρα να καταγράφει περίπου 15.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα, ενώ την Παρασκευή επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων δεν αποκλείεται η επιβολή ενός τρίτου lockdown, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν στη Journal du Dimanche «Ποτέ δεν θα αποκλείσουμε τη δυνατότητα επιβολής μέτρων που είναι απαραίτητα για την προστασία του κοινού» και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε πάρει μια απόφαση, αλλά ότι παρακολουθούμε την κατάσταση κάθε ώρα».

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε χθες, Κυριακή στη Γαλλία η χορήγηση των πρώτων δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech σε ευάλωτους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Η Γαλλία έλαβε το φάρμακο μια ημέρα νωρίτερα, αφού το ενέκρινε για χρήση την Πέμπτη. «Έχουμε συνολικά 19.500 δόσεις, που ανέρχονται σε 3.900 φιαλίδια. Αυτές οι δόσεις θα αποθηκευτούν στον καταψύκτη μας σε μείον 80 βαθμούς (Κελσίου) και στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε διαφορετικά γηροκομεία και νοσοκομεία», δήλωσε ο Φρανκ Χουέ, επικεφαλής φαρμακευτικών προϊόντων για το σύστημα δημόσιων νοσοκομείων του Παρισιού. Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να εμβολιαστούν περίπου 1 εκατομμύριο άτομα σε γηροκομεία κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και στη συνέχεια άλλα 14 εκατομμύρια -15 εκατομμύρια στον ευρύτερο πληθυσμό μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

άντρας με μάσκα στο πύργο του 'Αιφελ

Πάνω από 8.800 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 175 θάνατοι την 1η ημέρα του εμβολιασμού

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε χθες από την αρμόδια υπηρεσία  η Γαλλία κατέγραψε 8.822 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, αριθμός συγκριτικά μικρό την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, ημέρα που άρχισε ο εμβολιασμός για τον νέο κορονοϊό στη χώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 175 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 62.746 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνεται παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις τις ημέρες που τα εργαστήρια είναι κλειστά, όπως οι αργίες, κάτι που καθιστά δύσκολες τις συγκρίσεις με τις προηγούμενες.

Ο δείκτης θετικότητας, δηλαδή το ποσοστό των ανθρώπων που διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί επί του συνόλου όσων υποβλήθηκαν σε τεστ, συνέχισε την πτώση του, υποχωρώντας στο 2,9%, από το 3,1% την προηγουμένη και το 3,4% την Παρασκευή. Ο δείκτης ανερχόταν στο 6,4% την 8η Δεκεμβρίου, όταν άρχισε να εφαρμόζεται νέα μέθοδος καταμέτρησης.

Συνολικά στη Γαλλία έχουν καταγραφεί πάνω από 2,55 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, εκ των οποίων πάνω από 20.000 την Παρασκευή.

άδειος δρόμος στη Γαλλία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις