Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση σε προσφυγόπουλα: Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος για συμμετοχή στο επεισόδιο
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε προσφυγόπουλα: Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος για συμμετοχή στο επεισόδιο

Επίθεση σε προσφυγόπουλα: Η έρευνα για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών, που κατά πληροφορίες ανέρχονταν σε δέκα, συνεχίζεται.

Επίθεση σε προσφυγόπουλα: Ένας πατέρας και ο γιος του ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στην επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου  στη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομίας ο πατέρας κρατείται, ενώ ο ανήλικος γιος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι πατέρας και γιος (38 και 14 ετών αντίστοιχα) υπέβαλαν μήνυση σε βάρος 15χρονου αλλοδαπού. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως η έρευνα για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών, που κατά πληροφορίες ανέρχονταν σε δέκα, συνεχίζεται. Η δομή φιλοξενίας στην οποία στεγάζονται ανήλικοι 12 έως 14 ετών και όπου έγινε η επίθεση  λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Θοδωρής Καραγιάννης, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τον χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά», όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα, και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα. Όπως καταγγέλλεται επίσης επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι άγνωστοι όρμησαν φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, όπως “γ… τον Αλλάχ”, “θα σας σφάξουμε”, “γυρίστε στην πατρίδα σας” και εκτόξευσαν βρισιές. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες έσπασαν τον φράκτη και τις πόρτες της δομές, αναζητώντας τους ανήλικους που έτρεχαν έντρομοι να κρυφτούν.

αστυνομία στους δρόμους

Μηνυτήρια αναφορά

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, από την επίθεση ένας ανήλικος μεταφέρθηκε σοβαρά αναπνευστικά από χτυπήματα στο στήθος στο νοσοκομείο και τρεις ακόμη με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. Η επίθεση φέρεται να έλαβε τέλος όταν εργαζόμενος τους είδε, άρχισε να φωνάζει και κάλεσε την αστυνομία.

Το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ερευνά την καταγγελία, ενώ ο κ.Καραγιάννης δήλωσε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία καθώς «οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις