Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμοί Ελλάδα covid: Ξεκινούν την Τρίτη σε τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί Ελλάδα covid: Ξεκινούν την Τρίτη σε τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας

Εμβολιασμοί Ελλάδα covid: Ξεκινούν αύριο, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, οι εμβολιασμοί κατά της νόσου του κορονοϊού σε 4 νοσοκομεία της Περιφέρειας. 

Εμβολιασμοί Ελλάδα covid: Ξεκινούν αύριο, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, οι εμβολιασμοί κατά της νόσου του κορονοϊού σε 4 νοσοκομεία της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 8:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00. Στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο ΠΓΝ Λάρισας ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Εμβόλιο εμβολιασμός κορονοϊός

Εμβολιάστηκαν Τσίπρας και Κικίλιας

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έλαβε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Λίγη ώρα νωρίτερα εμβολιάστηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη σειρά των εμβολιασμών ακολουθεί ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πέτσας: Ο εμβολιασμός είναι πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε το εμβόλιο για τον COVID-19. Αμέσως μετά ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο και έγραψε τα εξής: «Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μια πράξη αυτοπροστασίας από τον COVIDー19. Είναι και πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, γιατί με τον εμβολιασμό μας θα χτίσουμε, όλοι μαζί, το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Σηκώνουμε μανίκια. Ελευθερία».

Εμβολιάστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Το εμβόλιο έλαβε σήμερα και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι εμβολιάστηκε. «Σηκώνουμε μανίκια» και «Ελευθερία» ήταν τα μηνύματα με τα οποία ο κ. Πιερρακάκης επέλεξε να συνοδεύσει μια φωτογραφία του από τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πιερρακάκης εμβολιάστηκε με βάση το πρόγραμμα των εμβολιασμών προσώπων υψηλού συμβολισμού και που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ποιοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών που είναι πλέον γνωστό με την κωδική ονομασία «Ελευθερία» περιλαμβάνει τον άμεσο εμβολιασμό υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών που κατέχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Σύμφωνα δε με το χρονοδιάγραμμα, ο εμβολιασμός τους θα γίνει εντός του επόμενου 10ημέρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου ‘Ακης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Εμβόλιο εμβολιασμός Σωτηρία κορονοϊός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις