Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα σχολείων: Μέσα στην εβδομάδα συνάντηση και αξιολόγηση
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Μέσα στην εβδομάδα συνάντηση και αξιολόγηση

Άνοιγμα σχολείων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Άνοιγμα σχολείων: Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημερινή του ενημέρωση ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προσεκτικά. Εντός της εβδομάδας το πλαίσιο θα τεθεί στη συνάντηση της υπουργού Παιδείας, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία… Πώς θα ανοίξουν και αν θα αφορούν όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις της υπουργού με τους ειδικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.Στην ίδια δήλωση προέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3 είπε χαρακτηριστικά: «Προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες με την επιτροπή των ειδικών».

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε αισιόδοξη σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου. Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.  Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της 7ης Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, η οποία σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ τόνισε πως τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

Τσακρής: Νωρίς το άνοιγμα δημοτικών – νηπιαγωγείων στις 8 Ιανουαρίου

Στον αντίποδα το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ  Αθανάσιος Τσακρής διαφώνησε με το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Ιανουαρίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως: «Για τις 8 Ιανουαρίου πιθανόν να είναι λίγο νωρίς να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία» και πρόσθεσε: «Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας».

«Κυρίως πρώτα θα μπουν στο τραπέζι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, και στη συνέχεια να μπορέσει να γίνει μεγαλύτερο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες αν εξελιχθούν όλα όπως το περιμένουμε. Στη συνεχεία το λιανεμπόριο θα μπορούσε να συζητηθεί , εφόσον τα πράγματα το επιτρέψουν» διευκρίνισε ο κ. Τσάκρης. «Η εκτίμηση είναι ότι η κινητικότητα είναι ούτως η άλλως επιβαρυμένη, και θεωρώ ότι το άνοιγμα σχολείων δεν θα επηρεάσει την κινητικότητα στη χώρα μας» σημείωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις