Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης εμβολιασμός: Εμβολιάστηκε στο Αττικόν ο πρωθυπουργός
«ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ»

Μητσοτάκης εμβολιασμός: Εμβολιάστηκε στο Αττικόν ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης εμβολιασμός: Μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης εμβολιασμός: Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έλαβε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νοσοκομείο «Αττικόν».Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παραμείνει για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Παντελώς ανώδυνη» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης, αφού ολοκληρώθηκε η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό. «Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο, όπου εμβολιάσθηκε κατά της covid-19.

«Σπουδαία μέρα»

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

«Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού και στους οποίους χρωστάμε πολλά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «εμβολιάζονται πρώτοι και ως παράδειγμα, αλλά και για να είναι ασφαλείς στη μάχη που δίνουν».

«Σκοπός μας είναι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και καθώς ο εμβολιασμός θα προχωράει, θα διαπιστώνουν ακόμα και οι συμπολίτες μας που είναι καχύποπτοι ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και θα πείθονται ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε με τον κορονοϊό και για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο εμβολιασμός της ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην οποία πριν από λίγα λεπτά χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer- Biontech κατά του κορονοϊού, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ ευχαρίστησε το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό που συνέβαλε στον εμβολιασμό της. Παρών, στη χορήγηση της πρώτη δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι δύο πρώτοι

Νωρίτερα εμβολιάστηκε ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα, η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στις 13:30 εμβολιάστηκε και ο δεύτερος άνθρωπος στη χώρα μας, επίσης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών:

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Επιπλέον, αύριο, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

11:45 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

12:15 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

12:45 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον
Δείτε ακόμα:
«Χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο δώρο το εμβόλιο για τους Έλληνες»
Ιστορικές στιγμές- Εμβολιάστηκαν οι δύο πρώτοι Έλληνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις