Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά νέα: Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ακάρ προκαλώντας ξανά
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα: Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ακάρ προκαλώντας ξανά

Ελληνοτουρκικά νέα: «Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Ελληνοτουρκικά νέα: Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δείχνοντας τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει στην Άγκυρα το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με όσα είπε ο Ακάρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Λιβύη, η Ελλάδα προχωρά σε προβοκατόρικες ενέργειες και προκλητικά βήματα. «Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια μόδα εξοπλισμού. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, για μια ακόμα φορά κατηγόρησε την Αθήνα σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες γείτονες μας κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, κάνουν προκλητικά βήματα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Και καλύπτουν όσα κάνουν οι ίδιοι και αποκρύπτουν τις προσπάθειες μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο».

σημαία τουρκίας

«Τελεσίγραφο» σε Χαφτάρ

Στο μεταξύ ο Ακάρ έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στην Λιβύη. Σύμφωνα με τον Ακάρ σε περίπτωση που οι δυνάμεις του Χαφτάρ και των υποστηρικτών τους που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη επιχειρήσουν να επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή τότε θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι». Όπως αναφέρει το Reuters, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη, ο Ακάρ είπε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του δεν θα είχαν «πουθενά να τρέξουν» αν επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι θα γίνουν στόχοι για την Άγκυρα «παντού».

Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, η οποία εδώ και χρόνια πολεμά τον Εθνικό Στρατό του Λιβύου (LNA) του Χαφτάρ. Τον Οκτώβριο, η GNA και η LNA υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τα Ηνωμένα Έθνη προωθούν έναν πολιτικό διάλογο με στόχο τις εκλογές του επόμενου έτους ως λύση.

τουρκία κωνσταντινούπολη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις