Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστραλία κορονοϊός νέα: Οι τοπικές αρχές αποφασίζουν για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία κορονοϊός νέα: Οι τοπικές αρχές αποφασίζουν για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς

Αυστραλία κορονοϊός νέα: «Καταλαβαίνω ότι αυξάνεται η απογοήτευση όσο πλησιάζουμε στην Πρωτοχρονιά και παρατείνεται η παραμονή μας στο σπίτι», είπε η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν

Αυστραλία κορονοϊός νέα: Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει την επέλασή της στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ πάνω από 250.000 άνθρωποι παραμένουν σε lockdown, ενώ η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας αναμένει να μάθει εάν θα επιτραπούν οι δημόσιοι εορτασμοί τη φετινή Πρωτοχρονιά. «Καταλαβαίνω ότι αυξάνεται η απογοήτευση όσο πλησιάζουμε στην Πρωτοχρονιά και παρατείνεται η παραμονή μας στο σπίτι», είπε η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να έχουμε σαφείς πληροφορίες για όλους αύριο ή μεθαύριο το αργότερο, για το πώς θα είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και οι επόμενες εβδομάδες».

Να σημειώσουμε πως σε μεγάλες πόλεις όπως το Σίδνεϊ, κανονικά κάθε χρόνο οργανώνονται δημόσιες εκδηλώσεις για την αντίστροφη μέτρηση έως την έλευση του νέου έτους, με την Πρωτοχρονιά να δίνει αφορμή για πάρτι και συγκεντρώσεις σε πάρκα ή στις παραλίες. Ωστόσο, ο κορονοϊός μοιάζει να ανατρέπει κάθε τέτοιο σχέδιο: οι πολιτειακές αρχές επικεντρώνονται στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Αυστραλία έχει σημειώσει πολύ καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με τις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες, αφού έκλεισε γρήγορα τα σύνορά της, επέβαλε lockdowns, έκανε εκτεταμένα τεστ και επέβαλε κοινωνική αποστασιοποίηση. Έχει καταγράψει λίγο λιγότερες από 28.300 μολύνσεις, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων στην πολιτεία της Βικτόριας, και 908 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19.

εορτασμοί Πρωτοχρονιάς Σίδνεϊ
Δείτε ακόμα:
ΠΟΥ: «Πετάμε χρήματα σε μια επιδημία και μόλις τελειώσει την ξεχνάμε»
Αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ο Πούτιν
Νέες προκλήσεις Ακάρ – «Όσα αεροσκάφη και υποβρύχια και να αγοράσει η Ελλάδα, δεν αρκούν»
Στη «μάχη» κατά του κορονοϊού η Ευρώπη – Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί
Τούρκος με καραμπίνα στα χέρια κατά… Αγίου Βασίλη
Γαλλία: Ξυλοκόπησαν νεαρό μουσουλμάνο επειδή γιόρτασε τα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις