Eμβολιασμός – Φλώρος: Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε το εμβόλιο

ΕΛΛΑΔΑ

Eμβολιασμός – Φλώρος: Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε το εμβόλιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Eμβολιασμός - Φλώρος: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό

27.12.2020 | 18:15

Eμβολιασμός – Φλώρος: Στον Ευαγγελισμό έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο στρατηγός είναι ο πρώτος από τις Ένοπλες Δυνάμεις και από τους πρώτους της λίστας των κυβερνητικών αξιωματούχων που εμβολιάζεται. Σε μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε τα εξής: “Μόλις εμβολιάσθηκα κατά του covid-19. Συμβολικά, έκανα την αρχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η πρώτη δόση, το πρώτο βήμα για την απαλλαγή από την πανδημία και τις επιπτώσεις της!!! Η επιχείρηση “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, σε πλήρη εξέλιξη!!! Καλή επιτυχία!!!”.

Οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση “Ελευθερία” καθώς από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στη χώρα. Πρώτοι έκαναν το εμβόλιο η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού, Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης. Ακολούθησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Γραμματέας του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης και η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος.

 

Μητσοτάκης: “Χαμογελάμε όλοι κάτω από τις μάσκες μας”

Στο νοσοκομείο Αττικόν εμβολιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο παρουσία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε διπλανή αίθουσα αναμονής. “Παντελώς ανώδυνη η διαδικασία” ήταν το πρώτο σχόλιό του μετά την διαδικασία εμβολιασμού. “Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, μια σπουδαία ημέρα για την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τον εμβολιασμό του.

“Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού με το εμβόλιο κατά του covid-19”, συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως “η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό”.

Και προσέθεσε: “Μαζί μας θα εμβολιαστούν σήμερα οι πρώτοι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τους χρωστάμε τόσο πολλά. Όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα αλλά και για να είναι ασφαλείς να επιτελούν το σπουδαίο καθήκον τους”.

Exit mobile version