Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τένις – ATP Cup: Κάτι σαν Grand Slam!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τένις – ATP Cup: Κάτι σαν Grand Slam!

Τένις - ATP Cup: Με Φέντερερ, Βάβρινκα, Ναδάλ, Τσιτσιπά, Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Νισικόρι, Μονφίς μεταξύ άλλων το τουρνουά του 2021!

ΤένιςATP Cup: Μεγάλος θα είναι ο ανταγωνισμός στο ATP Cup 2021. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν 12 εθνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η δική μας, ενώ θα έχει διαφορές σε σχέση με το φετινό λόγω της κατάσταση που επικρατεί στην Αυστραλία ελέω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Το ATP Cup θα διεξαχθεί μεταξύ 1-5 Φεβρουαρίου στην Μελβούρνη μερικές μέρες δηλαδή πριν από την διεξαγωγή του Αυστραλιανού Open (8/2) στο «Melbourne Park». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ρότζερ Φέντερερ φαίνεται πως έχει δηλώσει συμμετοχή μαζί τον Στάνισλας Βάβρινκα για την εθνική ομάδα της Ελβετίας, ωστόσο ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσει να αγωνιστεί.  Η συμμετοχή του θα κριθεί πριν από την έναρξη του τουρνουά, όπου και θα διαπιστωθεί αν είναι έτοιμος να παίξει.

Η νικήτρια του προηγούμενου τουρνουά Σερβία θα συμμετάσχει στην διοργάνωση με το δίδυμο ΤζόκοβιτςΛάγιοβιτς, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ενώ, την φιναλίστ Ισπανία θα εκπροσωπήσουν οι Ναδάλ και Μπαουτίστα. Όσο αναφορά την δική μας εθνική ομάδα, θα εκπροσωπηθεί από τους δύο καλύτερους τενίστες της στην κατάταξη. Έτσι, το δίδυμο της Ελληνικής ομάδας θα απαρτίζουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης!

Τένις – ATP Cup: Σε τέσσερις όμιλους

Οι δώδεκα ομάδες της διοργάνωσης θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων και η νικητές των ομίλων θα προκριθούν στα ημιτελικά. Ενώ, φέτος οι βαθμολογία θα αλλάξει, καθώς το μέγιστο σύνολο που μπορεί να συγκεντρώσει ο κάθε τενίστας θα είναι οι 500 πόντοι. Ακόμα μία σημαντική αλλαγή στην φετινή διοργάνωση αφορά το βραβείο των νικητών, αφού το ποσό θα μειωθεί στο ήμισυ. Έτσι, η νικήτρια ομάδα θα λάβει 7.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορεί να υπάρξει και εκ νέου μείωση.

Αναλυτικά οι ομάδες του τουρνουά:
Σερβία: Τζόκοβιτς/Λάγιοβιτς
Ισπανία: Ναδάλ/Μπαουτίστα
Αυστρία: Τιμ/Νόβακ
Ρωσία: Μεντβέντεφ/Ρούμπλεφ
Ελβετία: Φέντερερ/Βαβρίνκα
Ελλάδα: Τσιτσιπάς/Περβολαράκης
Γερμανία: Ζβέρεφ/Στρουφ
Αργεντινή: Σβάρτσμαν/ Πέλα
Ιταλία: Μπερετίνι/Φονίνι
Ιαπωνία: Νισικόρι/Νισιόκα
Γαλλία: Μονφίς/Περ
Αυστραλία: Γουάιλντ Καρντ

Δείτε ακόμη:

Καλοκαιρινοί… έρωτες που χλώμιασαν στο μεταγραφικό χειμώνα!
Οι μεταγραφές που έκαναν… γκελ λίγο πριν το νέο… παζάρι!
Επιστρέφει …καβάλα στο άλογο στην Μπάρτσα ο Λαπόρτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις