Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Χάας: Καρφιά για Φεράρι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Χάας: Καρφιά για Φεράρι

Φόρμουλα 1 - Χάας: Αιχμές για τη μη βελτίωση των κινητών στη σκουντερία από τον διευθυντή της Χάας, τον Γκουένθερ Στάινερ

Φόρμουλα 1Χάας: «Σπόντα» προς τους υπεύθυνους της Φεράρι πέταξε το αφεντικό της Χαας, Γκουένθερ Στάινερ. Ελπίζοντας ο κινητήρας της «Σκουντερία» να βοηθήσει την ομάδα του να γίνει αρκετά πιο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 για την σεζόν του 2021. Θυμίζουμε, η ομάδα του Στάινερ κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 3 πόντους την φετινή σεζόν και τερμάτισε στην 9η θέση από τις 10 στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, τρέχοντας κυρίως στις τελευταίες θέσεις στους αγώνες. Έτσι, με την Φόρμουλα 1 να συνεχίζει με τους ίδιους περιορισμούς στου κινητήρες, πριν από τις μεγάλες αλλαγές που θα έρθουν το 2022, ο διευθυντής της Χάας δεν περιμένει μεγάλο άλμα στις επιδόσεις της ομάδας του. Ωστόσο σε αντίθεση με την φετινή σεζόν θα γίνουν βελτιώσεις στον κινητήρα του μονοθέσιου της, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Ο Στάινερ λοιπόν, μέσω υπονοούμενων του κάλεσε την Φεράρι να ανεβάσει τον πήχη στον κινητήρα της και να παρέχει στην ομάδα του μία καλύτερη μηχανή. Θυμίζουμε, οι δύο από τις τρείς ομάδες (η Άλφα Ρομέο ήταν η δεύτερη) με κινητήρα της Ιταλικής εταιρίας έκαναν μία πολύ κακή χρονιά. Και δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τις άλλες ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, το αφεντικό της Χάας δήλωσε στο «Motorsport.com»: «Ξέρω ότι θα είναι ακόμα μία δύσκολη χρονιά. Είναι απλά το πόσο δύσκολο είναι και δεν ξέρω ακόμα γιατί. Όμως, υπάρχουν πολλοί παράγοντες στους οποίους δεν έχω επιρροή και είναι εκτός της «σφαίρας» ελέγχου μου».  Ενώ, πρόσθεσε: «Ελπίζω αυτοί οι παράγοντες -ξέρω για πιο πράγμα συζητάμε- να βελτιωθούν, καταλαβαίνετε;». Πάντως, δεν κρύφτηκε και τόνισε πως και η ομάδα του θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να γίνει καλύτερη.

Φόρμουλα 1 – Χάας: Η απάντηση της Φεράρι

Η απάντηση από την Φεράρι ήταν άμεση, με τον διευθυντή της ομάδας της, Ματία Μπινότο να κάνει ξεκάθαρο, πως η «Σκουντερία» είναι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα του νέου της κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Ευτυχώς, μπορούμε να έχουμε μια εντελώς καινούρια μονάδα ισχύος, αλλιώς θα είχαμε αρκετά μειονεκτήματα». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο νέος κινητήρας της ομάδας έχει βελτιωθεί αισθητά και φαίνεται να έχει καλύτερες επιδόσεις, που θα κάνουν τα μονοθέσια ταχύτερα.

Την ίδια ώρα, ένας πιο δυνατός κινητήρας για την Χάας και ένα συνολικά πιο γρήγορο μονοθέσιο θα βοηθούσε την Φεράρι να παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της καριέρας του Μικ Σουμάχερ στην Φ1. Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, είναι οδηγός της ακαδημίας της Φεράρι. Και θα κάνει το ντεμπούτο του στην Φόρμουλα 1 την φετινή σεζόν, αφού κατέκτησε το τίτλο της Φόρμουλα 2.

Δείτε ακόμη:

Καλοκαιρινοί… έρωτες που χλώμιασαν στο μεταγραφικό χειμώνα!
Οι μεταγραφές που έκαναν… γκελ λίγο πριν το νέο… παζάρι!
Επιστρέφει …καβάλα στο άλογο στην Μπάρτσα ο Λαπόρτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις