Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης εμβολιασμός: Η ανακοίνωση του Μαξίμου
ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Μητσοτάκης εμβολιασμός: Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Μητσοτάκης εμβολιασμός: Συνολικά 45 αξιωματούχοι θα είναι μεταξύ των 70.000 Ελλήνων που εμβολιαστούν σε αυτήν την πρώτη φάση των εμβολιασμών, από αύριο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Μητσοτάκης εμβολιασμός: Ενας από τους πρώτους ανθρώπους στην Ελλάδα στους οποίους θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το υπουργείο Υγείας νωρίτερα ανακοίνωσε την αναλυτική λίστα με τα πρόσωπα -πολιτικούς, υγειονομικούς, έναν Μητροπολίτη και άλλους- που θα λάβουν πρώτα το εμβόλιο. Αμέσως μετά, ακολούθησε η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου με την οποία επιβεβαιώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 14:30 της Κυριακής, θα εμβολιαστεί κατά της COVID-19, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Μισή ώρα νωρίτερα, στις 14:00, θα εμβολιαστεί στον «Ευαγγελισμό» η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αύριο θα εμβολιαστούν υγειονομικοί σε 5 νοσοκομεία της Αττικής: στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», στο ΠΓΝ «Αττικόν», στο ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» και στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας. Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Τα εμβόλια του κορονοϊού στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Μήνυμα ευθύνης ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών πριν λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν και να περάσουν το μήνυμα, δίνοντας το καλό παράδειγμα. «Ήρθα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχετε καταβάλει. Ξέρω ότι το νοσοκομείο έχει δοκιμαστεί πολύ. Αντέξαμε όμως και θα εξακολουθούμε να αντέχουμε. Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αμέριστη στήριξή μου σε όλο τον αγώνα τον οποίο δίνετε». Αυτό ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

«Θα εμβολιαστώ από τους πρώτους και μετά θα έχουμε μια σταθερή ροή. Πρώτα απ΄όλα να εμβολιαστείτε εσείς και να περάσετε το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί, ειδικά οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, έχουν μια ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι σε αυτούς που φροντίζουν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα εμβολιαστούν. Δεν εκτιμώ -θέλω να το τονίσω, γιατί ακούω διαφορά- ότι θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση στον εμβολιασμό. Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός για όλες τις κατηγορίες των εργαζόμενων. Αλλά εσείς πρέπει να δώσετε πρώτες και πρώτοι το καλό παράδειγμα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Δεν αμφιβάλλω γι’ αυτό, οπότε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Η διαδικασία εμβολιασμού είναι η πιο σύνθεση άσκηση που έχει οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος»

«Είναι η πιο σύνθεση άσκηση που έχει οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος, η διαδικασία εμβολιασμού, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάει μία χαρά, με τη δική σας στήριξη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με επισκέπτριες υγείας που θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις