Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νάσβιλ έκρηξη: Το τροχόσπιτο, η εταιρεία και τα ανθρώπινα λείψανα
ΚΟΣΜΟΣ

Νάσβιλ έκρηξη: Το τροχόσπιτο, η εταιρεία και τα ανθρώπινα λείψανα

Νάσβιλ έκρηξη: Η αστυνομία αγνοεί ως τώρα αν βρισκόταν κάποιος μέσα στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο την ώρα της έκρηξης.

Νάσβιλ έκρηξη: Τη στιγμή της τεράστιας έκρηξης που συντάραξε το κέντρο της πόλης Νάσβιλ ανήμερα των Χριστουγέννων, καταγράφει βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, το οποίο είναι τοποθετημένο στη μετόπη κτιρίου στη Νάσβιλ φαίνεται η ησυχία που επικρατεί στην πόλη στις 06.30 το πρωί των Χριστουγέννων, λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη που προκάλεσε πανικό και σοκ στην πόλη των ΗΠΑ. Η έκρηξη που φαίνεται να μην στοιχίζει τη ζωή σε κάποιον άνθρωπο παραμένει μυστήριο για τις αστυνομικές αρχές του Νάσβιλ, που υποστηρίζουν πως ξεκίνησε από ένα τροχόσπιτο που βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο της πόλης.

Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κανένας θάνατος, αλλά η αστυνομία θα αναλύσει τους ιστούς που βρέθηκαν κοντά στον τόπο της έκρηξης και πιστεύεται πως είναι ανθρώπινα λείψανα, είπε ο επικεφαλής του αστυνομίας της Νάσβιλ, ο Τζον Ντρέικ.

Από τις πρώτες ώρες, οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για «εσκεμμένη ενέργεια», αποκλείοντας δηλαδή την πιθανότητα το περιστατικό να οφείλεται σε ατύχημα. Το μυστήριο εντείνεται ακόμη περισσότερο από τις εικόνες που προηγήθηκαν της έκρηξης. Ακούγεται ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από το τροχόσπιτο, το οποίο προειδοποιούσε τους περαστικούς να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Νάσβιλ έκρηξη

Έξω από εταιρεία η βόμβα

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως «δεν ξέρουμε αν ήταν σύμπτωση» το ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε έξω από κτίριο της AT&T.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής εταιρείας τηλεφωνίας και οι υπηρεσίες της αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο Νάσβιλ, σύμφωνα με την ίδια. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης διέκοψε προσωρινά τις πτήσεις λόγω «προβλημάτων στις τηλεπικοινωνίες» που προκλήθηκαν λόγω της έκρηξης.

Ο δήμαρχος της Νάσβιλ, ο Τζον Κούπερ, έκρινε πως η πόλη είχε «πολλή τύχη» που δεν υπήρξαν πιο πολλοί τραυματίες, παρά τις «θεαματικές» υλικές ζημιές. Αν η έκρηξη δεν είχε γίνει το πρωί των Χριστουγέννων αλλά καθημερινή τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι «πολύ χειρότερα», εξήγησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις