Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκρηξη Νάσβιλ: Η προειδοποίηση μέσα από το βανάκι
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Νάσβιλ: Η προειδοποίηση μέσα από το βανάκι

Έκρηξη Νάσβιλ: Προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις προσόψεις κτιρίων γύρω από το σημείο - Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο

Έκρηξη Νάσβιλ: Μια δυνατή έκρηξη αναστάτωσε το πρωί της Παρασκευής (25/12) το κέντρο του Νάσβιλ στο Τενεσί των ΗΠΑ. Από την έκρηξη, που σημειώθηκε σε όχημα και περιγράφεται από την αστυνομία ως «μία εσκεμμένη πράξη», ενώ τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι. Η έκρηξη, ανήμερα τα Χριστούγεννα, έγινε έπειτα από την επανειλημμένη προειδοποίηση, από μεγάφωνο τοποθετημένο στο όχημα, μιας γυναικείας φωνής, που έμοιαζε να έχει παραχθεί με τη χρήση υπολογιστή, ότι στο τροχόσπιτο ήταν τοποθετημένη βόμβα, και κατόπιν μια αντίστροφη μέτρηση περίπου 15 λεπτών, στις 06:30 (τοπική ώρα· 14:30 ώρα Ελλάδας).

Προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις προσόψεις κτιρίων γύρω από το σημείο. Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κανένας θάνατος.

Το χρονικό

Σε ένα σταθμευμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο σημειώθηκε η έκρηξη τα ξημερώματα των Χριστουγέννων (ώρα ΗΠΑ) στο κέντρο του Νάσβιλ. Η στιγμή της έκρηξης έχει αποτυπωθεί σε βίντεο που σοκάρει, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχαν εκκλήσεις προς τους πολίτες να μείνουν μέσα στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν πόρτα – πόρτα τους κατοίκους της περιοχής. Η έκρηξη ήταν ισχυρή, καθώς έγινε αισθητή σε απόσταση εννέα οικοδομικών τετραγώνων. Από το ωστικό κύμα, ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος και φαίνεται ότι υπέστη προσωρινή απώλεια ακοής. Κάτοικοι της συνοικίας είπαν ότι είδαν να φλέγονται και άλλα οχήματα. «Υπήρχαν πεσμένα δέντρα, τζάμια παντού», ανέφερε μάρτυρας. Ο Άντριου Μακέιμπ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, είπε ότι ενδεχομένως στόχος της έκρηξης να ήταν οι αστυνομικοί, δεδομένου ότι είχαν κληθεί να ερευνήσουν το ύποπτο όχημα όταν εκείνο εξερράγη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις