Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχολεία άνοιγμα 2021: «Προϋπόθεση η πτώση των κρουσμάτων»
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία άνοιγμα 2021: «Προϋπόθεση η πτώση των κρουσμάτων»

Σχολεία άνοιγμα 2021: Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την εκκίνηση της διαδικασίας του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σχολεία άνοιγμα 2021: Ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, είναι αυτό της επιστροφής των μαθητών στα θρανία. Η κυβέρνηση είχε αναστείλει τη λειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων ενώ λίγο μετά έκλεισε και τα δημοτικά με σκοπό όπως είχε πει τη μείωση της κινητικότητας. Αρχές Δεκεμβρίου οι ειδικοί δεν έδωσαν το ”πράσινο φως” για το άνοιγμα και έτσι αυτό μετατέθηκε για το νέο έτος. Τα μαθήματα συνεχίστηκαν μέσω τηλεκπαίδευσης και σταμάτησαν στις 23 Δεκεμβρίου.

Τα σχολεία αποτελούν κύριο μέλημα της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να πάρει σύντομα αποφάσεις καθώς ο χρόνος για να μας αποχαιρετήσει το 2020 τελειώνει και από το νέο έτος οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία.

Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την εκκίνηση της διαδικασίας του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (26/12) στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε επίσης πως μετά τα σχολεία θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε στα κρούσματα.

«Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. «Θυμίζω πως στις 09 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά», είπε.

Απαισιόδοξος ο Σαρηγιάννης

Χθες ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο Open για τα κρούσματα στη χώρα μας καθώς και για το άνοιγμα το σχολείων. Προέβλεψε ότι γύρω στις 7 Ιανουαρίου, τα κρούσματα θα κινηθούν κοντά στα 800.

Σύμφωνα με αυτό το στοιχείο, εκτίμησε ότι θα είναι πρόωρο τα άνοιγμα των σχολείων και τόνισε ότι είναι σημαντικό το πώς θα ανοίξουν ξανά οι ανθρώπινες δραστηριότητες και πρότεινε τρόπους για να μειωθεί το ιικό φορτίο. Υπογράμμισε ότι εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που λόγω καιρικών συνθηκών, υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις