Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμοί Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα στη συμπρωτεύουσα τα εμβόλια
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα στη συμπρωτεύουσα τα εμβόλια

Εμβολιασμοί Θεσσαλονίκη: Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Εμβολιασμοί Θεσσαλονίκη: Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου θα φτάσουν τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/BioΝTech στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 29 του μηνός, με πρώτους τους υγειονομικούς και το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα μέτρα στα σημεία φύλαξης των εμβολίων είναι δρακόντεια, ενώ ανάλογα μέτρα λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία και στη διαδικασία μεταφοράς.

Αμέσως μετά, θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε γηροκομεία, δομές χρόνιων παθήσεων, καθώς και στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα, ανά την επικράτεια. Θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 85 ετών. Η πλατφόρμα για ραντεβού, για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, θα ανοίξει το 2ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο που έχει εφημερία, η εικόνα είναι βελτιωμένη σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ενώ στα λύματα της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η πτώση του ιικού φορτίου.

Εμβόλιο κορονοϊός αποθήκη

Αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα

Αύριο Κυριακή, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί σε 5 Νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα στο ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”, στο ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”, στο ΠΓΝ “Αττικόν”, στο ΓΝ Ελευσίνας “Θριάσιο” και στο ΓΝ “Ασκληπιείο” Βούλας. Πρώτοι θα εμβολιαστούν μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν οι συμβολικοί εμβολιασμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Γραμματέα του Μέρα25, της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις