Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή: Τι ισχύει με το ωράριο
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή: Τι ισχύει με το ωράριο

Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή: Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργούν στους δήμους στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή: Ανοιχτά μπορούν να είναι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου, σούπερ μάρκετ, και άλλα καταστήματα τροφίμων (π.χ. μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων και μαγαζιά που λειτουργούν με «παράδοση εκτός».

Αυτό προβλέπεται στην νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020) με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση και αφορά στα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Σημειώνεται πως χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοιχτά και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, παρότι δεν προβλεπόταν, λόγω των έκτακτων συνθηκών και για να μην δημιουργείται συνωστισμός για την προμήθεια τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργούν στους δήμους στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

Κόσμος σε σούπερ μάρκετ

Για τα καταστήματα ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις λειτουργίας:

– Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

– Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων.

– Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

– Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Κόσμος στην Ερμού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις