Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χριστουγεννιάτικες ταινίες 2020: Καθίστε αναπαυτικά και πατήστε το play
PLUS

Χριστουγεννιάτικες ταινίες 2020: Καθίστε αναπαυτικά και πατήστε το play

Χριστουγεννιάτικες ταινίες 2020: Ώρα για Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Χριστουγεννιάτικες ταινίες 2020: Οι φετινές γιορτές σίγουρα δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτές των προηγούμενων ετών. Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων πήραμε μια καλή δόση αυτών των διαφορετικών γιορτών. Και μπορεί μεγάλα ρεβεγιόν να μην έγιναν, μπορεί να μην βγήκαμε έξω όπως θα θέλαμε, το μόνο εύκολο που μπορούμε να κάνουμε αυτή την περίοδο είναι να μείνουμε σπίτι. Και τι καλύτερο από το να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και να μπεις στο κλίμα των Χριστουγέννων βλέποντας μια Χριστουγεννιάτικη ταινία.

Και αν δε θες να δεις τις ίδιες και τις ίδιες σου έχουμε μια λίστα με κάποιες ταινίες των Χριστουγέννων που σίγουρα θα τις έχεις ξεχάσει στην γωνία τόσα χρόνια για να δεις τις πιο κλασικές. Αλλά όπως και να έχει είναι και κάποιες που αν δεν δεις δεν θα καταλάβεις Χριστούγεννα.

Τηλεόραση και τηλεκοντρόλ

Κλάους: το μυστικό των Χριστουγέννων (2019)

Την σκηνοθέτησε ο συν-δημιουργός του «Εγώ, ο Απαισιότατος», Σέργκιο Πάμπλος και η ταινία του, που κυκλοφόρησε πέρσι, είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης animation ταινίας και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως μπορεί και να το πάρει. Απλά απολαυστική, ατόφια παραμυθένια και πολύ συγκινητική, χωρίς να γίνεται γλυκανάλατη.

Polar Express (2004)

Μια μαγική ταινία δράσης για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη χιόνι, ανατροπές και παραμυθένια ατμόσφαιρα. Βασισμένη στο πολυαγαπημένο και βραβευμένο με Caldecott Medal παιδικό βιβλίο του Chris Van Allsburg οι Robert Zemeckis και Tom Hanks (Forrest Gump, Cast away) δημιουργούν μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια ζωντανεύοντας την ιστορία και τους ψηφιακούς της χαρακτήρες  με τον παραδοσιακό τρόπο κινηματογραφικής αφήγησης, δίνοντας πνοή στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου  με την διαδικασία «Αποτύπωσης Ερμηνείας». Αυτή επιτρέπει στις ερμηνείες των ηθοποιών να κατευθύνουν, τρόπον τινά, τις κινήσεις των ψηφιακών ηρώων και να αποτυπώνουν τα συναισθήματά τους με όσο το δυνατό πιο φυσικό τρόπο.

It’s A Wonderful Life

Ένας άγγελος αποστέλλεται από τον Ουρανό για να βοηθήσει έναν απεγνωσμένο και απογοητευμένο επιχειρηματία δείχνοντάς του πώς θα ήταν η ζωή αν δεν είχε υπάρξει ποτέ.

Το Ξωτικό Των Χριστουγέννων (Elf)

Κωμωδία φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2003. Ο Μπάντι ήταν ακόμη μωρό στο ορφανοτροφείο όταν είχε καταφέρει να… χωθεί στο σάκο του Άγιου Βασίλη και να ταξιδέψει μαζί του μέχρι τον Βόρειο Πόλο! Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά, ο Μπάντι, όταν ενηλικιώνεται, παίρνει άδεια από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει εκεί τον βιολογικό του πατέρα. Όμως ο τελευταίος, που ονομάζεται Γουόλτερ Χομπς, είναι δύστροπος, τσιγκούνης, αυταρχικός και ούτε που γνωρίζει για την ύπαρξη του Μπάντι. Ο Μπάντι καταφθάνει στη Νέα Υόρκη και εκεί συνειδητοποιεί πως κανένας δεν πιστεύει πια στο Πνεύμα των Χριστουγέννων. Έτσι αποφασίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να χαρίσει το γέλιο και την ελπίδα στους συνανθρώπους του…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις