Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβόλιο κορονοϊός – Ελλάδα: Το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την νίκη της επιστήμης
ΤΟ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Εμβόλιο κορονοϊός – Ελλάδα: Το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την νίκη της επιστήμης

Εμβόλιο κορονοϊός - Ελλάδα: Συνεχείς συσκέψεις σε Μαξίμου- Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας - Ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer μιλώντας ανέφερε ότι «σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουν οριστικά εάν απαιτούνται προσαρμογές στο εμβόλιο λόγω της μετάλλαξης»

Εμβόλιο κορονοϊός – Ελλάδα: Μεταξύ 90 και 100 χιλιάδων δόσεων του εμβολίου των Pfizer και BioNTech αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, έκανε έκκληση για ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας, εκτιμώντας ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας. «Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο παρακαλώ όλους, φοράτε τις μάσκες, τηρείτε τις οδηγίες που σας δίνουν οι υγειονομικές αρχές. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, θα ήτανε κρίμα κάποιοι να υποστούν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους επειδή δεν πρόσεξαν τις τελευταίες μέρες» ανέφερε στην αποκλειστική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1. Ο Άλμπερτ Μπουρλά, παρουσίασε τον σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάθεση των εμβολίων και έδωσε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που θα έλθουν στην Ελλάδα.

Όπως είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διατεθούν 200 εκατ. δόσεις το 2021 και κάθε χώρα θα λάβει το μερίδιό της κατά πληθυσμιακή αναλογία, σημειώνοντας πως στην Ελλάδα αναλογούν περί τα δύο εκατομμύρια δόσεις. Ως προς τις διαδικασίες παράδοσης σημείωσε πως όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει καθώς και ότι η παράδοση γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προδιαγραφών ασφαλείας. Παράλληλα, τόνισε ότι αισθάνεται «ευλογημένος» για το επίτευγμα της ανακάλυψης του εμβολίου και της ταχύτατης έγκρισης που αυτό έλαβε και τόνισε πως «κατορθώσαμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων». Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ως προς τη δράση του εμβολίου απέναντι και στο νέο στέλεχος που έχει εμφανιστεί ως μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Εμβόλιο κορονοϊός – Ελλάδα: Το σχέδιο μεταφοράς του εμβολίου στη χώρα

Το ταξίδι που ξεκίνησε την Τρίτη από το Βέλγιο φτάνει το πρωί του Σαββάτου στη χώρα μας, φέρνοντας την ελπίδα για την αρχή του τέλους της πανδημίας του κορονοϊού. Τα φορτηγά με τα ειδικά ψυγεία που μεταφέρουν το εμβόλιο της Pfizer αναμένονται την επομένη μέρα των Χριστουγέννων στα σύνορα του Προμαχώνα. Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας θα συνεχίσουν την πορεία τους προς Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα και την Αττική προκειμένου να τοποθετηθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στις αποθήκες που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό, η τοποθεσία των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας.

Στο Μαξίμου και υπουργεία, Υγείας, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτης πραγματοποιήθηκαν συνέχεις συσκέψεις προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν την Κυριακή οι πρώτοι εμβολιασμοί. Πρόκειται για μια γιγαντιαία και δύσκολη επιχείρηση μεταφοράς του φαρμάκου σε ολόκληρη τη χώρα που θα γίνει με κάθε μέσο.

“Το 2021 με το καλό να μας βρει όλους γερούς, να έχουμε ξεπεράσει αυτήν την μεγάλη περιπέτεια και με το καλό του χρόνου να σας υποδεχθώ εδώ, στο Μέγαρο Μαξίμου, να μας πείτε τα κάλαντα και από κοντά για να σας δώσουμε και τα δώρα σας. Να είστε καλά, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα”, είπε ο πρωθυπουργός στα παιδιά που του είπαν διαδικτυακά τα κάλαντα.

Το σχέδιο Ιπποκράτης για τον εμβολιασμό

Από τη στιγμή που τα φορτηγά που μεταφέρουν τις δόσεις του εμβολίου περάσουν τα ελληνικά σύνορα, αμέσως θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο “Ιπποκράτης” για την επιχείρηση “Ελευθερία”. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων από την αστυνομία και τον στρατό. Πρόκειται για 7 αποθήκες – ψυγεία σε όλη την χώρα τα οποία αναμένεται να διπλασιαστούν. Παράλληλα, αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και στα εμβολιαστικά κέντρα.

Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το κέντρο επιχειρήσεων έχει δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα βρίσκονται συνεχώς εκπρόσωποι από την αστυνομία, την πυροσβεστική, τον στρατό, το λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν τον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια.

Εμβόλιο ελπίδας: Ξεκίνησαν τα φορτηγά με τις πρώτες δόσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις