Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Ινφίνιτι: Κουνάει μαντίλι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Ινφίνιτι: Κουνάει μαντίλι

Φόρμουλα 1 - Ινφίνιτι: Ο επί χρόνια βασικός συνεταίρος της Ρενό, αποφάσισε να αποχωρήσει και να επενδύσει στους τομείς της ηλεκτροκίνησης

Φόρμουλα 1Ινφίνιτι: Αποχωρεί από την Φόρμουλα 1 η Ινφίνιτι. Η εταιρεία από την Βόρεια Αμερική, που επί χρόνια αποτέλεσε τον βασικό συνεταίρο της ομάδας της Ρενό, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Φόρμουλα 1. Πιο συγκεκριμένα, η Ινφίνιτι επιθυμεί να αλλάξει «πορεία πλεύσης». Αυτό διότι επιθυμεί να ασχοληθεί και να επενδύσει στους τομείς της ηλεκτροκίνησης. Ενώ σκοπεύει να αποκτήσει περισσότερα μέσα, ώστε να μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστική απέναντι στις άλλες πολυτελείς εταιρείες.

Πάντως, ο προϊστάμενος των Νισάν και Ινφίνιτι, Τομάσο Βόουλπ, δήλωσε σχετικά «Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για τη συμμετοχή μας στην Φόρμουλα 1 και τις επιτυχίες και τα ορόσημα που έχουμε πετύχει». Ενώ, στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η συμμετοχή μας στο άθλημα μας έχει δυναμώσει τα τελευταία 10 χρόνια. Οχι μόνο αυξήσαμε την αναγνωσιμότητα της επωνυμίας μας, αλλά ενισχύσαμε και τις τεχνικές μας δυνατότητες».

Φόρμουλα 1 – Ινφίνιτι: “Ερευνα και ανάπτυξη”

Θέλοντας να απαντήσει σχετικά με τους λόγους της απόφασης της εταιρείας, ο Βόουλπ ανέφερε: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρώσουμε τους πόρους μας και όλες τις γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω των δραστηριοτήτων στην Φόρμουλα 1, στην έρευνα και ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών μας και των μελλοντικών κινητήρων». Η Ινφίνιτι ήδη έχει δημιουργήσει ένα υβριδικό αυτοκίνητο σε συνεργασία με την ομάδα Φόρμουλα 1 της Ρενό και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει, με σκοπό να εξελιχθεί περαιτέρω στους ηλεκτροκινητήρες και τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη:

Ποδόσφαιρο: Η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ρωσία και τα ταλέντα στον 20ό αιώνα
Ψηφίστηκε η τροπολογία για το στοίχημα, νέα έσοδα για ομάδες λέει ο Αυγενάκης
Ανακοίνωση-κατηγορώ του Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις