Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας φάρμακα: Kαμία αύξηση στις τιμές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας φάρμακα: Kαμία αύξηση στις τιμές

Κικίλιας φάρμακα: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τηρούμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη “το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή”» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός

Κικίλιας φάρμακα: Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε σήμερα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις έως και 7%. «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τηρούμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη “το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή”» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε δήλωσή του, αναφορικά με την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων. Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ακολούθησε τον ίδιο τρόπο ανατιμολόγησης, που προβλέπει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και μειώσεις έως 7%. Από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, σε 5.375 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 2.603 μειώνεται η τιμή τους έως 7%».

«Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε εξοικονόμηση πόρων για το Κράτος και σημαντική μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα τα οποία έχουν ανάγκη. Η συνολική εξοικονόμηση για Kράτος και ασθενείς φτάνει τα 111.000.000 ευρώ. Υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνεχίζουμε με αρχή “πρώτα ο ασθενής”, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου, για αυτούς που δε μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

φάρμακα στο ράφι
Δείτε ακόμα:
Βίντεο τρόμου: Φονική ενέδρα κροκόδειλου σε τσιτάχ
“Περιμένοντας!” – Η selfie του Μητσοτάκη με την κόρη του Δάφνη
ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ – Τι πρέπει να πληρώσουμε πριν το 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις