Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη – μπανάνες: Ναρκωτικά στον Πειραιά – Θα πλημμύριζαν τη χριστουγεννιάτικη αγορά
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη – μπανάνες: Ναρκωτικά στον Πειραιά – Θα πλημμύριζαν τη χριστουγεννιάτικη αγορά

Κοκαΐνη - μπανάνες: Από την έρευνα προέκυψε ότι τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από λιμάνι του Ισημερινού

Κοκαΐνη – μπανάνες: Καρτέλ του Εκουαδόρ σε συνεργασία με Έλληνες συνεργάτες τους, σκόπευαν να «ντύσουν» με παραισθήσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τόσο τη χώρα μας όσο ίσως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα σχέδια του καρτέλ και των επίδοξων παραληπτών μπλόκαρε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την αμερικανική D.E.A, την αντίστοιχη υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α, με γραφεία στην Αθήνα και σε άλλες 64 χώρες, ανά τον κόσμο. Σε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες και προοριζόταν για απόλυτα νόμιμη επιχείρηση, οι άνθρωποι του καρτέλ του Εκουαδόρ είχαν τοποθετήσει κρυφά τριάντα συσκευασίες  υψηλής καθαρότητας κοκαΐνης,  βάρους 35 κιλών.

Η τοποθέτηση στο φορτίο με τις μπανάνες έγινε στα τοιχώματα του κοντέινερ, σε τρόπο που δεν ήταν δυνατό σε αμύητους να αντιληφθούν την κρύπτη της κόκας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, που είχαν την πληροφορία για την μεταφορά που σχεδιαζόταν από τα καρτέλ με πλοίο μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης εν όψει των εορτών, διαπίστωσαν ότι πράγματι στις 7 Δεκεμβρίου, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά πλοίο που ξεφόρτωσε εμπορευματοκιβώτια.

Η εταιρεία δεν γνώριζε το παραμικρό

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, δεν γνώριζαν σε ποιο από τα 150 εμπορευματοκιβώτια είχε κρύψει το καρτέλ την μεγάλη ποσότητα της κοκαΐνης. Έτσι, διακριτικά ξεκίνησαν να ψάχνουν ένα -ένα τα κιβώτια, ώσπου μετά από ημέρες, πιστοποίησαν σε ποιο απ’ όλα είχε αποθηκευτεί κρυφά, η ποσότητα. Διαπιστώθηκε ότι η εταιρία που θα παραλάμβανε τις μπανάνες δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την κρύπτη και ξεκίνησε η έρευνα προς δύο κατευθύνσεις.

Η μία προς το Εκουαδόρ και ιδιαίτερα το λιμάνι απ’ όπου απέπλευσε το φορτηγό πλοίο, το Γκουαγιακίλ, ενώ η δεύτερη για να εντοπιστούν οι επίδοξοι παραλήπτες στον Πειραιά και να γίνουν γνωστά τα σχέδιά τους. Για στοιχεία προς την πρώτη κατεύθυνση ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με τις Αρχές του Εκουαδόρ, οι οποίες θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν το καρτέλ που κρύβεται πίσω από την αποστολή της κοκαΐνης.

Κοκαΐνη ευρήματα ΕΛΑΣ ναρκωτικά

Κύκλωμα διαφθοράς

Τα μέλη του έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο λιμάνι και κάτω από τη… μύτη των αρμοδίων τοποθέτησαν τα δέματα της κοκαΐνης, εξαγοράζοντας προφανώς κάποιους υπαλλήλους με χρήματα. Για την υπόθεση του μπλοκαρίσματος παραμονές εορτών των 35 κιλών κοκαΐνης, εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομία, στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω:

«Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της κατά την τρέχουσα περίοδο των εορτών, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., την Γ’ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά και τη συνδρομή του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, πραγματοποίησαν επί 20ημερο ελέγχους στον Λιμένα του Πειραιά, σε περισσότερα από 150 εμπορευματοκιβώτια.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν ο εντοπισμός εμπορευματοκιβωτίου, με δηλωθέν φορτίο “είδη τροφίμων”, στα τοιχώματα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, τριάντα (30) συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 35  κιλών. Το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει την 15-11-2020 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 7-12-2020.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Κοκαΐνη ευρήματα ΕΛΑΣ ναρκωτικά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις