Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Χριστούγεννα 2020:
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Χριστούγεννα 2020:

Καιρός Χριστούγεννα 2020: Η εξέλιξη του καιρού αλλά και η κακοκαιρία που έρχεται μετά τα Χριστούγεννα

Καιρός Χριστούγεννα 2020: Λίγες τοπικές μέτριας έντασης βροχές αναμένονται ανήμερα των Χριστουγέννων σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου Ανήμερα τα Χριστούγεννα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με το meteo ο καιρός των Χριστουγέννων θα είναι ήπιος και σχετικά ζεστός. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα Χριστούγεννα 25/12 αναμένονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά, στη Θράκη, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στον πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που αναμένονται τα Χριστούγεννα σε 14 πόλεις της χώρας.

Πίνακας με θερμοκρασίες καιρός

Πότε κρυώνει πολύ ο καιρός

Για εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που πάει να καλύψει ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη στα τέλη Δεκέμβρη εκτοπίζοντας τις ψυχρές αέριες μάζες που θα πλησίαζαν τη βόρεια Ελλάδα λίγο μετά τα Χριστούγεννα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις