Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση στον πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα

Επίθεση στον πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίθεση στον πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Στην ταυτοποίηση οκτώ ατόμων που πήραν μέρος στην επίθεση και το βανδαλισμό του γραφείου του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατάφερε να φτάσει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές ενώ κάποιοι από αυτούς είναι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που την ημέρα εκείνη, όμως, δεν είχαν καν μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Η επίθεση είχε γίνει στις 29 Οκτωβρίου και αμέσως μετά τα άτομα είχαν προβεί στην αισχρή πράξη να βάλουν πλακάτ στο λαιμό του πρύτανη, να το φωτογραφήσουν και να ανεβάσουν τη φωτογραφία αυτή στο γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η υπόθεση τώρα βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή και οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού. Το ενδιαφέρον πάντως στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι οι ανακριτικές Αρχές δεν έβγαλαν εντάλματα σύλληψης για τους οκτώ που ταυτοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην κάνει έρευνα στα σπίτια τους και με αξιωματικούς να υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο ίσως και να χάθηκαν σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να προχωρήσουν την υπόθεση και ενδεχομένως να τους οδηγούσε και στην εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.

Η ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου τη μέρα της επίθεσης:

«Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις