Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μόνος τα Χριστούγεννα: Καλύτερα!
PLUS

Μόνος τα Χριστούγεννα: Καλύτερα!

Μόνος τα Χριστούγεννα: Μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά τα καλύτερα είναι τα πιο απλά, αυτά που ούτε καν έχεις σκεφτεί.

Μόνος τα Χριστούγεννα: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλοί από εμάς έχουμε μια μελαγχολία, που ναι, είναι φυσιολογική τέτοιες ημέρες κάθε χρόνο, όμως φέτος είναι διαφορετικά.. Πολλοί θα γιορτάσουμε μόνοι, καθώς ξεμείναμε σε κάποιο σπίτι μακριά από τους αγαπημένους μας, ή απλώς δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο κανέναν. Κάποιοι, είναι ολομόναχοι στη ζωή και αυτές οι μέρες κάνουν πιο άγριο το τέρας της μοναξιάς. Στις τελευταίες ημέρες της πιο μαύρης χρονιάς που οι νεότεροι θα θυμούνται για πάντα, δεν θα κάνουμε το χατίρι στο κακό. Δεν θα αφήσουμε τη μιζέρια να μας νικήσει, δεν θα χάσουμε την ελπίδα. Είμαστε μόνοι, ε και; Το ίδιο θα μπορούσαν να νιώθουν πολλοί, ανάμεσα στα υπόλοιπα… 8 άτομα που θα απολαμβάνουν τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Η μοναξιά, έχει και το γούστο της και εμείς, θα την ρουφήξουμε ως το τέλος, εκμεταλλευόμενοι κάθε καλό που μπορεί να μας χαρίσει!

Πολλοί από εμάς, είτε από επιλογή είτε ως ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, θα περάσουμε χωρίς παρέα τις γιορτές. Ορίστε κάποιες ιδέες για να μη νιώσουμε μοναξιά και να ευχαριστηθούμε τις άγιες ημέρες.

Κοπέλα χριστουγεννιάτικο δέντρο σκουφάκι

1) Φτιάξε ένα υπέροχο δείπνο μόνο για εσένα

Αν θες, προσποιήσου ότι έχεις καλεσμένους για το βράδυ. Αν έχεις τη δύναμη, μην ξεκινάς καν με αυτό το σκεπτικό! Σχεδίασε ένα υπέροχο μενού. Αγόρασε τα απαιτούμενα υλικά και γρήγορα στην κουζίνα. Άλλωστε μην ξεχνάς, πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας ως να ήταν κάποιο πολύ αγαπημένο μας πρόσωπο. Διασκέδασε με την διαδικασία, βάλε τέρμα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το σκουφάκι του Άη Βασίλη και… κουνήσου! Στο τέλος της ημέρας, κάθισε σε ένα καλοστολισμένο τραπέζι και απόλαυσε τους καρπούς του κόπου σου. Εσύ δηλαδή δεν αξίζεις ένα τέλειο δείπνο; Ε μα…

2) Καθάρισε το σπίτι σου

Πάλι με μουσική στη διαπασών. Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να κάνεις αυτά που δήθεν δεν προλαβαίνεις όλη την υπόλοιπη χρονιά. Λίγο η άδεια από την δουλειά που σου χαρίζει τον πολύτιμο χρόνο που δεν ξέρεις τι να κάνεις, λίγο τα πατροπαράδοτα έθιμα στα οποία καθαρίζουν το σπίτι πριν μπει το νέο έτος, μια γενική φασίνα στο σπίτι σου είναι μια καλή επιλογή για να περάσεις την ημέρα των Χριστουγέννων. Και αγχολυτική εργασία είναι και θετική ενέργεια φέρνει στον χώρο σας. Στο τέλος κάνε ένα μπάνιο με αναμμένα κεριά και ζεστό νερό και απόλαυσε τις υπέροχες μυρωδιές.

3) Service

Γέμισε το μπάνιο σου με αφρόλουτρα και άλατα. Άπλωσε στο πρόσωπο και στο σώμα σου τις αγαπημένες σου μάσκες. Ασχολήσου με το να δημιουργήσεις τα δικά σου χειροποίητα και σπιτικά προϊόντα ομορφιάς. Κανε απολέπιση, μαλακτικές θεραπείες στα μαλλιά σου, πεντικιούρ, μανικιούρ και ότι άλλο τέλος πάντων δεν προλαβαίνεις τις υπόλοιπες ημέρες και θα σε κάνει να νιώσεις υπέροχα με τον εαυτό σου και την εμφάνιση σου!

4) Επιτέλους! 😴😴😴

Κοίταξε να επωφεληθείς των ιδιαίτερων συνθηκών σου που σε άφησαν μόνο τον χειμώνα. Κοιμήσου πολύ, κουλουριάσου με την κουβέρτα σου στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση… και ξανακοιμήσου. Η μέρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβεις και εσύ θα βγεις από όλη αυτή την διαδικασία πιο φρέσκος! Εξήγησε στους δικούς σου ότι θέλεις απλώς να χαλαρώσεις, για να μην σε ταράξουν στα τηλέφωνα…

5) Άσε ελεύθερες τις σκέψεις σου

Γιατί να πάει άδικα τόσος ελεύθερος χρόνος και να μην τον αξιοποιήσεις δημιουργώντας. Ζωγράφισε, γράψε, κάνε χειροτεχνίες και κατασκεύασε όμορφα αντικείμενα. Υπάρχουν τόσες επιλογές για το τι μπορείς να κάνεις σε καλλιτεχνικό επίπεδο για να «σκοτώσεις» τον χρόνο σου. Πλέξε, κέντησε, φύτεψε, ή ακόμη ακόμη ερεύνησε ένα θέμα. Αν τίποτα από τα τελευταία δεν σε ενδιαφέρει, τότε γράψε. Ό,τι σου κατεβαίνει στο μυαλό. Η “κάθαρση” που έρχεται γράφοντας, είναι μια συγκλονιστική εμπειρία, να το θυμάσαι.

Μην ξεχνάς. Δεν είσαι μόνος. Ή… δεν είσαι ο μόνος. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται για τον έναν η τον άλλον λόγο μόνοι τους φέτος τις γιορτές. Ψάξε να τους βρεις. Μπορεί να είναι κάποιος ηλικιωμένος γείτονας, μπορεί να είναι κάποιος ξεχασμένος συμμαθητής σου που τον ξαναβρήκες μόλις πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί να μην μοιραστείς την μοναξιά σου με κάποιον που επίσης ψάχνει για παρέα; Αλλά αν θες την καλύτερη συμβουλή, είναι απλά να μην νιώθεις μοναξιά!

Καλά Χριστούγεννα πινακίδα φωτάκια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις