Ντελίβερι ναρκωτικών: Νέο κύκλωμα διακίνησης στα Μέγαρα

ΕΛΛΑΔΑ

Ντελίβερι ναρκωτικών: Νέο κύκλωμα διακίνησης στα Μέγαρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ντελίβερι ναρκωτικών: Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 34, 26, 30 και 22 ετών και 19χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

23.12.2020 | 12:53

Ντελίβερι ναρκωτικών: Νέο κύκλωμα, που προχωρούσε σε delivery ναρκωτικών ουσιών, με παράδοση δηλαδή κατ’ οίκον μετά από τηλεφωνικές επαφές, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Οι «πελάτες» του συγκεκριμένου κυκλώματος, που είχε «έδρα» στα Μέγαρα, είχαν τη δυνατότητα  αγοράς παραισθήσεων από σπίτι της περιοχής, αλλά και παραλαβής των «παραγγελιών» σε σημεία κοντά στα σπίτια τους,  όπου κατέφθανε διακινητής με μοτοσικλέτα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο τελευταίος πραγματοποιούσε τις μεταφορές με τη μοτοσικλέτα στη διάρκεια του ωραρίου του, σε άλλη νόμιμη εργασία, έχοντας στην κατοχή του τη σχετική βεβαίωση για να κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής,  συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 34, 26, 30 και 22 ετών και 19χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, αναφορικά με άτομο που διακινεί ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή των Μεγάρων, αναφέρει η Αστυνομία, ταυτοποιήθηκε ο 34χρονος και διακριβώθηκε η εγκληματική του δράση. Στη συνέχεια, εξηγείται ο τρόπος μεταφοράς και παράδοσης των ναρκωτικών. «Όσον αφορά τη μεθοδολογία του, ο 34χρονος προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες σε μικρές ποσότητες κάθε φορά και πραγματοποιούσε τις συναλλαγές, είτε με απευθείας διάθεση από την οικία του, είτε με παράδοση σε σημείο που είχε προσυμφωνηθεί. Για τις παραδόσεις χρησιμοποιούσε κυρίως δίκυκλο ιδιοκτησίας του και λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης. Σημειώνεται μάλιστα ότι λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, πραγματοποιούσε μεγάλο αριθμό συναλλαγών κατά τη διάρκεια του ωραρίου της εργασίας του».

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων εξακριβώθηκαν, πλέον των 100 συναλλαγών που πραγματοποίησε ο 34χρονος με πλήθος ατόμων.

Προμηθευτές του ήταν ο 30χρονος, ο 19χρονος και ο 26χρονος.

Επίσης, προέκυψε ότι οι δύο πρώτοι, εκτός από την προμήθεια προς τον 34χρονο, διακινούσαν και οι ίδιοι ναρκωτικές ουσίες.

Από τις επακόλουθες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Σαράντα  δενδρύλλια, 843 γραμμάρια κάνναβης, 3 ναρκωτικά χάπια, 3 κονιορτοποιητές κάνναβης, 2 ζυγαριές ακρίβειας, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 2.160 ευρώ και 280 ρουπίες Πακιστάν , πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, 5 μαχαίρια, σιδερογροθιά, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και  3 μοτοσυκλέτες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών άλλο κύκλωμα από έξι Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι τροφοδοτούσαν με κοκαίνη τουλάχιστον 1000 «πελάτες» με delivery καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου! Και ήταν η «πελατεία» σε περιοχές των Βορείων Προαστίων, των Νοτίων αλλά και στο Κολωνάκι.

Exit mobile version