Folie Folie ΣΥΡΙΖΑ – Φλαμπουράρης: “Καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Folie Folie ΣΥΡΙΖΑ – Φλαμπουράρης: “Καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Folie Folie ΣΥΡΙΖΑ - Φλαμπουράρης: Για "νέα τρομακτικά ψεύδη" σχετικά με την υπόθεση Folli Follie κάνει λόγο ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

22.12.2020 | 10:10

Folie Folie ΣΥΡΙΖΑ – Φλαμπουράρης: Για “νέα τρομακτικά ψεύδη” σχετικά με την υπόθεση Folli Follie κάνει λόγο ο βουλευτής Επικρατείας, συντονιστής ΕΠΕΚΕ και υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέκος Φλαμπουράρης. “Με νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά. Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folie Folie”, σημειώνει σε δήλωσή του. “Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως υπουργού Επικρατείας”, συνεχίζει και τονίζει:

“Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια”.

H έκθεση της PwC

Η δικαστική διερεύνηση για το σκάνδαλο της Folli Follie με συγκεκριμένες αναφορές σε εσωτερική αλληλογραφία της εταιρείας στην οποία εμφανίζονται (κατά τους συντάκτες των email), δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εκδήλωναν ενδιαφέρον για τις διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη το 2018, ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli Follie, προκειμένου να φρενάρουν τις αποκαλύψεις για την υπόθεση, λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ.

Τα παραπάνω στοιχεία περιέχονται στην ενδιάμεση έκθεση διαχειριστικού ελέγχου που ολοκλήρωσε η PwC κατόπιν δικαστικής εντολής σχετικά με τις επί σειράς ετών –καταγγελλόμενες– λογιστικές παρατυπίες της διοίκησης Κουτσολιούτσου αλλά και τις προσπάθειες να αναζητήσουν προστασία μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, τον Μάιο του 2018.

Πρόκειται για μια έκθεση άνω των 200 σελίδων που έχει ήδη υποβληθεί στο 35ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και προέρχεται από την ανάκτηση αρχείων όπως emails, ίχνη ψηφιακών συναλλαγών, αρχεία σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας και θυγατρικών της κ.ά., αλλά και συλλογή συνεντεύξεων, καταθέσεων στελεχών της εταιρείας και άλλων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε Αθήνα και Χονγκ Κονγκ.

Exit mobile version