Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίδομα 534 ευρώ – εκβιασμοί: Αυστηρή προειδοποίηση Βρούτση σε εργοδότες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίδομα 534 ευρώ – εκβιασμοί: Αυστηρή προειδοποίηση Βρούτση σε εργοδότες

Επίδομα 534 ευρώ - εκβιασμοί: Μεγάλος ''ντόρος'' έγινε με το φαινόμενο αυθαίρετων εργοδοτών, που επιχειρούν να «κλέψουν» την ειδική αποζημίωση από τους εργαζόμενούς τους.

Επίδομα 534 ευρώ – εκβιασμοί: Μεγάλος ”ντόρος” έγινε με το φαινόμενο αυθαίρετων εργοδοτών, που επιχειρούν να «κλέψουν» την ειδική αποζημίωση από τους εργαζόμενούς τους, με το πρόσχημα της διατήρησης της θέσης εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων «Αντι – Covid-19» της ΓΣΕΕ οι καταγγελίες πέφτουν βροχή. Σε λιγότερο από έναν μήνα, δηλαδή από τις 20 Νοεμβρίου έως σήμερα, έχουν φτάσει 450 καταγγελίες για τέτοιες καταχρηστικές συμπεριφορές.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Γιάννης Βρούτσης έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στις επιχειρήσεις που εκβιάζουν τους εργαζόμενούς τους για να δώσουν πίσω την αποζημίωση ειδικού σκοπού.  «Από σήμερα, μία μέρα μετά τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές απέναντι στους εργαζομένους τους και να αποφεύγουν παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές.

Ο νέος νόμος προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για φαινόμενα εκβιασμών εργαζομένων από επιχειρήσεις, είτε ζητώντας τους πίσω τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που λαμβάνουν είτε απαιτώντας τους να εργαστούν, ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Το ΣΕΠΕ είναι εδώ, συνεχίζει τους ελέγχους, δέχεται καταγγελίες ακόμα και ανώνυμες και τις εξετάζει ενδελεχώς, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από το νόμο. Το υπουργείο Εργασίας δεν δέχεται καμία καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε από τη Βουλή ο κ. Βρούτσης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Απαντώντας επίσης στον κ. Κεγκέρογλου που τόνισε την ανάγκη να λάβουν την τρίμηνη επιδότηση όλοι οι εργαζόμενοι που είναι καταγεγραμμένοι στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στο πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος, ο κ. Βρούτσης αντέτεινε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατότητα στήριξής τους στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αντοχών της οικονομίας.

ο γιάννης βρούτσης με μάσκα στη βουλή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις