Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νερό υγεία: Οι 5 συνέπειες της αφυδάτωσης
PLUS

Νερό υγεία: Οι 5 συνέπειες της αφυδάτωσης

Νερό υγεία: Τι συμβαίνει, όμως, αν δεν πίνεις αρκετό νερό;

Νερό υγεία: Το νερό είναι άκρως απαραίτητο για την υγεία και την ευεξία μας. Ωστόσο είναι αρκετοί εκείνοι που δεν καταναλώνουν τις απαιτούμενες ποσότητες, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αφυδατώνεται. Τι συμβαίνει, όμως, αν δεν πίνεις αρκετό νερό;

1. Τρως περισσότερο.  Το νερό, πέρα από τις ευεργετικές του ιδιότητες, σου προκαλεί αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρως λιγότερο.

2. Έχεις κακή διάθεση. Σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts ζητήθηκε από άνδρες και γυναίκες να κάνουν αεροβική άσκηση για 60-75 λεπτά χωρίς να έχουν πιει αρκετό νερό. Την ίδια άσκηση κλήθηκε να κάνει κι άλλη μια ομάδα που είχε πιει αρκετό νερό. Αυτοί που δεν είχαν πιει νερό δήλωσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι ένιωθαν κουρασμένοι, εκνευρισμένοι. θλιμμένοι ή νευρικοί.

3. Δυσκολία στη σκέψη. Έρευνα από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College στο Λονδίνο έδειξε ότι οι έφηβοι που συμμετείχαν στη μελέτη και είχαν αφυδάτωση κατάφεραν να έχουν τις ίδιες επιδόσεις σε πνευματικές δραστηριότητες με όσους είχαν πιει αρκετό νερό. Χρειάστηκε όμως να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια.

4. Πέφτει ο ρυθμός του μεταβολισμού σου. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός ενός ανθρώπου αυξάνεται και γίνεται πιο αποτελεσματικός όταν ο οργανισμός είναι καλά ενυδατωμένος.

5.Έχεις περισσότερες ρυτίδες. Όταν ο οργανισμός αφυδατώνεται, το δέρμα χάνει το σφρίγος και τη λάμψη του.

ποτήρι με νερό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις