Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ιδέες για brunch: Φτιάξτε το τέλειο πρωινό
PLUS

Ιδέες για brunch: Φτιάξτε το τέλειο πρωινό

Ιδέες για brunch: Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρα και πρέπει να είναι ''πλούσιο''.

Ιδέες για brunch: Το πρωινό λένε είναι το καλύτερο γεύμα της ημέρας. Για να έχουμε δυνάμεις για όλη τη μέρα πρέπει το πρώτο γεύμα να είναι ”πλούσιο”. Το «brunch menu» δεν ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, το μόνο που χρειάζεται είναι να οργανωθεί σωστά –όλα εναπόκεινται στη φαντασία και ευρηματικότητα του δημιουργού, καθώς και των γευστικών προτιμήσεων τόσο του ίδιου, όσο και των καλεσμένων του. Ωστόσο, υφίστανται κάποιοι άτυποι κανόνες που μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία του.

Ετοιμάστε τα ροφήματα

Φρέσκος ζεστός καφές πρέπει να υπάρχει πάντα έτοιμος στην καφετιέρα, εξίσου και ποικιλίες τσαγιού. Άλλες επιλογές είναι η ζεστή σοκολάτα, ένας αντιοξειδωτικός χυμός με λιναρόσπορο και φρούτα, ακόμη και smoothie με κεράσια και γάλα. Απαραίτητα συνοδευτικά  στο τραπέζι είναι η ζάχαρη και το γάλα και φυσικά να προμηθευτείτε σαμπάνια ή λευκό κρασί, γιατί πολλά brunch ολοκληρώνονται  με λίγο αλκοόλ!

Φτιάξτε αβγά

Τα αβγά είναι άτυπος κανόνας των brunch. Οι επιλογές των συνταγών είναι αμέτρητες. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, μπορούν να σερβιριστούν τηγανητά αβγά,αλλά υπάρχουν ιδιαίτερες συνταγές όπως αβγά μπένεντικτ, μπρουσκέτες με αβγά ποσέ, ομελέτα με αβοκάντο και γεμιστά αβγά, που μπορείτε να ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ.

πρωινό

Φτιάξτε pancakes

Οι τηγανίτες συνόδευσαν εξ αρχής τη συνήθεια των brunch και έγιναν απαραίτητες. Γλυκές ή αλμυρές, αρκεί να βρούμε τις γεύσεις που μας ταιριάζουν: τηγανίτες με μπέικον, με σάλτσα βουτύρου και μέλι, με μούσλι και μήλο.

Φτιάξτε μικρά σάντουιτς

Αν είστε λάτρεις των σάντουιτς και έχετε χρόνο για να ετοιμάσετε αρκετά από αυτά, ένας δίσκος με σάντουιτς με αβγοσαλάτα, ή με πέστο, ή με μοτσαρέλα και ντομάτα ή και με τόνο θα ευχαριστήσει αρκετούς από τους καλεσμένους σας.

Φτιάξτε γλυκά

Αν η εικόνα είναι το ήμισυ ενός επιτυχημένου , το γλυκό είναι η ολοκλήρωση αυτής της επιτυχίας. Τούρτα σοκολάτας, κλαφουτί με βύσσινα, τάρτα με φρούτα, πουτίγκα και άπειρες άλλες επιλογές, πάντα ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, εγγυώνται την επιβράβευση των καλεσμένων σας.

πρωινό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις