Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φάουτσι εμβόλιο κορονοϊού: Εμβολιάστηκε σε live μετάδοση
ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι εμβόλιο κορονοϊού: Εμβολιάστηκε σε live μετάδοση

Φάουτσι εμβόλιο κορονοϊού: Υπενθυμίζεται πως την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer/Biontech κατά του κορονοϊού έλαβε ο Τζο Μπάιντεν.

Φάουτσι εμβόλιο κορονοϊού: Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Βρετανία. Σήμερα ο Άντονι Φάουτσι, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της «μάχης» κατά του κορονοϊού έλαβε σε live μετάδοση μια δόση του εμβολίου της Moderna την Τρίτη, μαζί με τον επικεφαλής Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Κυβέρνησης, Άλεξ Αζάρ.

Πέρα του Αζάρ, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, συνοδευόταν από τον Διευθυντή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας Φράνσις Κόλινς και άλλους επαγγελματίες υγείας της χώρας. «Είναι μια συμβολική χειρονομία για την υπόλοιπη χώρα, για να δείξω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και θέλω να ενθαρρύνω όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, να το κάνουν», είπε ο 79χρονος καθηγητής. «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να λαμβάνουμε δημόσια το εμβόλιο ως μέρος των προσπαθειών μας να αποδείξουμε ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», δήλωσε ο Αζάρ σε ένα tweet.

Εμβολιάστηκε και ο Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer/Biontech κατά του κορονοϊού έλαβε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εμβολιάστηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες σε νοσοκομείο στο Νιούαρκ της πολιτείας Ντελαγουέρ.

Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν λέγοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Παράλληλα, απέδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την έναρξη των εμβολιασμών. Εμβολιάστηκε επίσης και η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο το νεοεκλεγέντα προέδρου Τζεν Ψάκι, μέσα στη εβδομάδα θα εμβολιαστούν η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της. Λίγες μέρες πριν είχε εμβολιαστεί και ο νυν αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις