Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο Pfizer δόσεις: Πόσες θα παραδοθούν στην ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer δόσεις: Πόσες θα παραδοθούν στην ΕΕ

Εμβόλιο Pfizer δόσεις: Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, οι εταιρείες BioNTech και Pfizer θα αποστείλουν 12,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Εμβόλιο Pfizer δόσεις: Δύο πολύ θετικές εξελίξεις ήρθαν χθες για τη νίκη ενάντια στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ενέκρινε την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP). Λίηο αργότερα τη σκυτάλη πήρε η Κομισιόν, που έδωσε το ”πράσινο φως” για το εμβόλιο της Pfizer εντός της ΕΕ. Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα διανομής του εμβολίου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σήμερα προσθέτουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας, διαθέτοντας το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τους Ευρωπαίους πολίτες. Περισσότερα εμβόλια θα έρθουν. Θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα, υπό τους ίδιους όρους. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να τερματίσουμε αυτήν τη δύσκολη χρονιά και να αρχίσουμε να γυρίζουμε τη σελίδα σε αυτήν την πανδημία. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, οι εταιρείες BioNTech και Pfizer θα αποστείλουν 12,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ενωση προς το τέλος του χρόνου.

Οι 27 χώρες μέλη της Ενωσης που χρειάζονται δόσεις του εμβολίου θα τις έχουν εντός πέντε ημερών, δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας Σον Μάρετ. Οι εταιρείες επιταχύνουν για να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις μετά την χθεσινή έγκριση του εμβολίου τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις