Καιρός τα Χριστούγεννα 2020: Πού αναμένονται βροχές, πού θα είναι αίθριος

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός τα Χριστούγεννα 2020: Πού αναμένονται βροχές, πού θα είναι αίθριος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Καιρός τα Χριστούγεννα 2020: Πού αναμένονται βροχές, πού θα είναι αίθριος

22.12.2020 | 14:36

Καιρός τα Χριστούγεννα 2020: Στην τελική ευθεία για τη μέρα των Χριστουγέννων, τα οποία φέτος όμως θα είναι εντελώς διαφορετικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κόσμος που φαίνεται ότι θέλει να ”ξεσκάσει” λίγο από τα περιοριστικά μέτρα έχει ξεχυθεί στους δρόμους για τη βόλτα του. Επιπλέον η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει ρεβεγιόν έως 9 άτομα, έχει κάνει τον κόσμο να προετοιμαστεί για ρεβεγιόν πιο μοναχικά ωστόσο σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ο καιρός φαίνεται πως θα είναι σύμαχος όλη τη βδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι η κίνηση στους δρόμους και οι εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Συντάγματος πρόκειται να επαναληφθούν. Για σήμερα, Τρίτη, ο καιρός επιφυλάσσει τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τη Μακεδονία και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού της Τρίτης είναι οι ομίχλες που σχηματίζονται -τις πρωινές ώρες- στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο Ιόνιο, την Κρήτη και τη Θράκη. Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Την Πέμπτη, παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι περιορισμένη κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Exit mobile version